FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuveyt Türk, Neova Sigorta'nın hisselerinin tamamını devraldı

Kuveyt Türk, yüzde 7 hissesinin bulunduğu katılım sigortacılığı şirketi Neova Sigorta'nın yüzde 93'lük hissesini de devralarak şirketin yeni sahibi oldu.

 Kuveyt Türk, Neova Sigorta'nın hisselerinin tamamını devraldı

Kuveyt Türk, yüzde 7’lik hisseyle ortağı olduğu Türkiye’nin ilk katılım sigortacılığı şirketi olan Neova Sigorta’nın yüzde 93’lük hissesini de devralarak şirketin yeni sahibi oldu.

Kuveyt Türk'ten yapılan açıklamada, "Sigortacılık sektörünün önemli bir oyuncusu olan Neova Sigorta, Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak büyümeye devam edecek" denildi ve eklendi:

"Türkiye’de katılım sigortacılığı esaslarına göre kurulan ilk şirket olan Neova Sigorta’nın ortaklık yapısı değişti. Neova Sigorta’da yüzde 7 hissesi bulunan Kuveyt Türk, ortaklarla varılan anlaşma sonucunda hisse devir sözleşmesi imzalayarak Neova Sigorta’nın yüzde 93’lük hissesini de devraldı. Katılım sigortacılığı sektöründe lider ve öncü konumda olan Neova Sigorta’nın hisselerinin tamamı yapılan anlaşmayla Kuveyt Türk’e geçmiş oldu. İlgili kamu kurumları nezdindeki izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından 5 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla pay devir işlemleri gerçekleşti."

14 BÖLGE VE 2 BİN 300 ACENTE

Katılım sigortacılığı esaslarına göre 2009'da hayat dışı sigortacılık alanında kurulan Neova Sigorta, müşterilerine trafik sigortası, kasko, konut sigortası, DASK, ferdi kaza, seyahat gibi sigorta ürünleri sunuyor.

Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre, Neova Sigorta, hayat dışı sigorta sektöründe yüzde 2,83 payla 11'inci, katılım sigortacılığı sektöründe ise yüzde 50,72 payla birinci sırada yer alıyor.

14 bölge müdürlüğü, 2 bin 300 acente ve 250'yi aşan çalışanı bulunan Neova Sigorta, müşterilerine yönelik yeni ürün ve hizmetleriyle hayat dışı katılım sigortacılığı sektöründeki öncü pozisyonunu sürdürmeyi ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı artan bir hızla devam ettirmeyi hedefliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler