FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuyumcuların altın kavgası mahkemede!

PTT’nin altın satmaya karar vermesinin ardından Kuyumcular Odası ile aralarında başlayan gerilim mahkemeye taşındı.

Kuyumcuların altın kavgası mahkemede!

Milliyet'in haberine göre İstanbul Kuyumcular Odası, İstanbul Ticaret Mahkemeleri’ne başvurarak PTT’nin altın satarak “haksız rekabete” yol açtığı iddiasıyla dava açtı.

Kuyumcular Odası’nın avukatı Prof. Erol Ulusoy’un mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, “PTT, sattığı altınlara devlet garantisi varmış izlenimi veriyor. Uzmanlık alanının dışına çıkarak haksız rekabete yol açıyor” diyerek PTT’nin altın alım-satımının durdurulmasını ve sattığı altınların üzerindeki ‘PTT’ damgasının silinmesini istedi.
PTT’nin altın alım satımı yapmaya karar vermesinin ardından İstanbul ve Ankara’daki kuyumcular sert tepki göstermişti.

HAKSIZ REKABET DAVASI
Ankara Kuyumcular Odası yaptığı bir açıklamayla bu duruma son verilmesini isterken, İstanbul Kuyumcular Odası da avukatları vasıtasıyla PTT Genel Müdürü Osman Tural’a bir mektup göndererek görev ve yetki alanının dışına çıktıkları iddiasında bulunmuş ve satışların durdurulmasını istemişti.

PTT altın alım satım faaliyetlerine son vermeyince süreç yargıya taşındı. İstanbul Kuyumcular Odası PTT’ye karşı “haksız rekabet” davası açarak, PTT’nin altın alım satım faaliyetlerinin durdurulmasını istedi. İşte dilekçeden bölümler:

DEVLET GÜVENCESİ İMASI
* “Davalı PTT İdaresinin bir KİT’tir. KİT’ler kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar. PTT, altın ticareti yaparak, esnaf ile rekabete giriyor ve Anayasamızın 173 üncü maddesindeki, devletin esnafı koruma yükümlülüğüne de aykırı hareket ediyor.”
* “PTT, satışa sunduğu altınların muhafazası olan plastik kartlara, posta hizmetlerinde sunduğu marka ve logosunu bastırarak bu altınları satışa sunuyor. Bunun amacı altın alıcılarında, PTT logosunu taşıyan altınların diğerlerine göre daha güvenli olduğu izlenimini yaratmak, devlet güvencesinin bulunduğunu ima etmektir.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler