FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır? KYK burs sonuçları açıklandı duyurusu için gözler GSB'den gelecek açıklamada!

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek için verilen KYK burs ve kredileri için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak son dakika açıklamasına çevrildi. Birçok kişi internette, "KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK 2023 burs kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" gibi soru ve konu başlıklarını sorguluyor. İşte konuya dair detaylar...

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır? KYK burs sonuçları açıklandı duyurusu için gözler GSB'den gelecek açıklamada!

KYK burs sonuçları ile ilgili son dakika açıklaması bekleniyor. Öte yandan, başvuru işlemlerini tamamlayan öğrenciler KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarihi internette araştırmaya devaö ediyor. Geçen sene başvurular 10 Kasım'da son bulmuş, sonuçlar 14 Aralık'ta açıklanmıştı. Bu süre hesap edildiğinde bu yıl sonuçların 30 Aralık'ta ilan edilmesi bekleniyor. İşte konuya dair merak edilenler...

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçen yıl başvurular 10 Kasım'da son bulmuş, sonuçlar 14 Aralık'ta açıklanmıştı. Bu süre hesap edildiğinde bu yıl sonuçların 30 Aralık'ta ilan edilmesi bekleniyor.

burs23

KYK BURS NEDİR?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

burs

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler