FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları nereden öğrenilir? KYK 2022 burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı! KYK 2022 sonuç sorgulama!

KYK burs sonuçları ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirildi. İşlemlerini tamamlayan adaylar heyecanla sonuçları bekliyorlardı. Sonuçlar 16 Aralık itibari ile açıklandı. Peki, KYK burs sonuçları nereden sorgulanır?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları nereden öğrenilir? KYK 2022 burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı! KYK 2022 sonuç sorgulama!

KYK burs ve kredi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl yurt, burs ve kredi başvuruları alınıyor. Bu yıl adaylar başvurularını kasım ayında tamamladılar. Sonuçlar ise bugün erişime açıldı.

KYK BURS SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR?

KYK burs sonuçları açıklandı. Burs sonuçları, değerlendirme işlemleri sona ermesinin ardından e-Devlet üzerinden erişime açıldı. KYK burs sonucu sorgulama işlemi, T.C. kimlik numarası ve şifre ile gerçekleştirilecek.

kyk-burs-başvurusu

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edildi. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edildi.
KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA-TIKLAYINIZ

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerinin kredi ve burs miktarlarının lisansta 1250, yüksek lisansta 2500, doktorada 3750 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler