FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

McDonald’s’dan MacCoin Hamlesi

McDonald’s, Big Mac’in 50. yıl dönümünü kutlamak amacıyla geçtiğimiz pazar günü MacCoin’i duyurdu. MacCoin, “tam olarak gıda destekli ilk küresel para birimi” olarak tanımlasa da, esasen bedava bir burger için sıradan bir kupon.

McDonald’s’dan MacCoin Hamlesi

MacCoin, 2 Ağustos’tan itibaren 50 ülkede 14.000 restoranda kullanımda olacak. McDonald’s, Big Mac’in bulunduğu her on yılda bir jetonun beş tasarımını sunacak. Bu hamle ile koleksiyoncuların ilgisini çekmek hedefleniyor.

McDonald’s, satışlar düştükçe müşteriler için bedava yiyecek kampanyalarını artırıyor. İkinci çeyrek geliri %12 azalan McDonald’s için MacCoin hamlesi sıradan bir PR ve sadakat çalışması izlenimi yaratıyor. Nitekim zincir, bu ayın başlarında ABD müşterileri için her Cuma günü mobil uygulamasını kullanan ve siparişlerinde 1 dolardan fazla harcayan müşterilere ücretsiz bir patates kızartması vereceğini duyurdu.

MacCoin, bu video ile tanıtıldı;

McDonald’s MacCoin’e nazaran, BurgerKing WhopperCoin, Waves altyapısını kullanan, blockchain tabanlı bir yapıydı.(Kripto Koin)

Siz de Türkiye'nin dijital para borsası Dpara.com'dan ilk kripto paranızı satın alarak kripto dünyasında yerinizi alabilirsiniz.
Dpara hakkında: Dpara Teknoloji A.Ş. bünyesinde kurulan Dpara üstün güvenlik önlemleri ve kullanıcı dostu tasarımı ile öne çıkıyor.
Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin ve Ripple alış-verişinin yapılabildiği Dpara, açılışa özel kampanyasıyla yüklediğiniz TL bakiyelerinizin ve transfer ettiğiniz tüm kripto paraların %20’sini size hediye ediyor.


dpara_banner


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler