FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur emekli zammı 2023 ne kadar olacak, enflasyon farkı ne oldu? Memur ve emekli maaşı zammı yüzde kaç olur? TÜİK'ten enflasyon oranı açıklaması

Memur ve emekli zammına yön verecek olan Mayıs ayı enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklandı. Emekli zammı ile memur maaş zammı üzerinde kritik öneme sahip enflasyon oranı yılın beşinci ayı için yüzde 0,04 oldu. Böylece emekli ve memur maaşları 5 aylık zam oranı da netleşmiş oldu. Peki, Memur emekli zammı 2023 ne kadar olacak, enflasyon farkı ne oldu? Memur ve emekli maaşı zammı yüzde kaç olur?

Memur emekli zammı 2023 ne kadar olacak, enflasyon farkı ne oldu? Memur ve emekli maaşı zammı yüzde kaç olur? TÜİK'ten enflasyon oranı açıklaması

Memur ve emekli zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri TÜİK tarafından Mayıs ayı için yapılan enflasyon oranı açıklaması sebebiyle vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Emekli zammı ile memur maaş zammı üzerinde kritik öneme sahip enflasyon oranı yılın beşinci ayı için yüzde 0,04 oldu. Refah payı hariç emekliye zam ve memur zammı nihai rakamlarına ise son 1 veri kaldı.

p1

MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

TÜİK mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık enflasyon 0,04 olarak açıklanırken yıllık enflasyon 39,59 oldu.

MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte emekli ve memur 5 aylık zam oranı da netlik kazandı. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 15,26, memur ve memur emeklileri ise yüzde 13,13'lük zammı cebine koydu. Geriye ise nihai rakamı belirleyecek sadece 1 veri kaldı.

AK PARTİ’DEN MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından bakanlıklarda yeni yönetim kadrosu da açıklandı. Yeni dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğunda Vedat Bilgin yerine Vedat Işıkhan’a görev verildi. AK Parti Meclis Grubu Başkanlığı’na ise Abdullah Güler getirildi. Görevi İsmet Yılmaz’dan devralan Güler milyonların en çok merak ettiği konular hakkında çok net mesajlar verdi ve asgari ücret, memur zammı ve emekli zammı için önemli açıklamalarda bulundu.

Güler, “Temmuz ortasına takadar ekonomik olarak vaatlerimizi içerecek, gerek emeklilere, gerek asgari ücret ile çalışanlar, gerek memur maaşlarının 22 bin liraya yükseltilmesi vaatlerimiz konusunda çalışmalarımızı arkadaşlarımız devam ettiriyor. En düşük maaşın üzerinde aylık alanların kriter ve özlük hakları en düşük maaş alanlarla eşitlendi. Refah payının dağıtımı ile beraber çalışma yapılıyor. 15 Temmuz hem memurlar hem de memur emeklileri açısından önem arz ediyor. O tarihe kadar en azından bu vaatlerimizi içeren bir kanun tasarısını görüşmüş olacağız” diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler