FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEMUR EMEKLİSİNE SEYYANEN ZAM var mı 2023? Emekli memura seyyanen zam yapılacak mı? AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladı

Memur emeklisine seyyanen zam var mı? Geçtiğimiz gün TÜİK enflasyon oranı verilerinin yayımlanmasının ardından memur- emekli zam teklifi de Meclis'e sunuldu. Teklif, yarın komisyonda görüşülecek. Öte yandan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açıklama yapıldı. Peki, Memur emeklisine seyyanen zam var mı 2023? Emekli memura seyyanen zam yapılacak mı?

MEMUR EMEKLİSİNE SEYYANEN ZAM var mı 2023? Emekli memura seyyanen zam yapılacak mı? AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladı

Memur emeklisine seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. TÜİK enflasyon verileri geçtiğimiz gün yayımlandı. TÜİK'in verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 38,21 oldu. 6 aylık enflasyon oranına göre memurların alacağı zam yüzde 17,77 olarak açıklandı. Birçok kişi arama motorlarında "2023 Memur emeklisine seyyanen zam var mı?" sorusuna yanıt arıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den seyyanen zam açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

MEMUR EMEKLİSİNE SEYYANEN ZAM VAR MI?

Memur emeklisine seyyanen zam gelip gelmeyeceğine ilişkin detaylar merak konusu oldu. Memur maaşlarına ilişkin düzenleme geçtiğimiz gün TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"En düşük memur aylığının 22 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduk. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil artışa ilave olarak seyyanen net 8077 liralık artışı öngörüyoruz. 8077 liralık oran ilave katkı payı olarak maaşlara ödenecektir. Şu anda çerçevesi çizilen rakamlar böyledir. Bu teklifimiz içinde emekli yok. "

EMEKLİ MEMURA SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Güler konuya ilişkin "Oranlar açısından dağıtım yapılacaktır. Şu andaki dağılım ve enflasyon farkını yansıtılmasıyla birlikte şu anki teklifte yer almıyor. Zam oranlarıyla birlikte hesapladığımız için ilerideki dönemde değerlendireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşları Temmuz ayının ilk haftasında çözüme kavuşturulacak konular arasında yer alıyor.

Yapılan açıklamalara göre; en düşük memur maaşı yüzde 85'i aşan artışla 11.848 TL'den 22 bin TL bandına yükseltilecek.

Emekli Sandığı emeklileri için de bu zammın maaşlara yansıması bekleniyor.

5

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL Mİ OLACAK?

Emekli Sandığı emeklileri için de en düşük memur maaşı zammı ile aynı oranda artış sağlanması durumunda rakamlar değişecek.

En düşük emekli aylığı 14.670 TL düzeylerinde olacak. Ortalama rakam ise 17 bin TL seviyelerine gelecek.

Öte yandan şu an için 7.500 lira olan en düşük emekli maaşının Temmuz ayında yapılacak zam oranın ardından 10 bin liraya yükseltilmesi bekleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler