FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur maaş zammında refah payı ne zaman belli olur? Memur refah payı verildi mi, ne kadar olacak? Milyonların gözü bu haberde!

Memur maaş zammında refah payı ile ilgili açıklamalar yoğun bir şekilde araştırılıyor. TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon oranları açıklandı. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memur maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldığını duyurdu. Peki, memur refah payı alacak mı, ne kadar olacak? Memur maaş zammında refah payı ne zaman belli olur? Milyonların gözü bu haberde...

Memur maaş zammında refah payı ne zaman belli olur? Memur refah payı verildi mi, ne kadar olacak? Milyonların gözü bu haberde!

Memur refah payı hakkında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon verilerinin ve memur, emekliye yapılan zam oranının belli olmasıyla, refah payı araştırmaları hız kazandı. Peki, Memur refah payı alacak mı? Refah payı ne kadar, kaç TL olacak? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

MEMUR REFAH PAYI ALACAK MI, NE KADAR OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon aylık bazda 1,18 yıllık bazda ise yüzde 64,27 olarak gerçekleşti.

6 aylık enflasyon rakamı ise yüzde 15,39 olarak gerçekleşti. Bu rakam refah payı hariç Ocak 2023 SSK ve Bağ-Kur emeklisi zammı olarak belirlenmiş oldu.

refah payı 3

Enflasyon farkı ve toplu sözleşme dahil memur ve memur emeklisi zam oranı ise 16,47 olarak açıklandı. Tüm bu rakamlar refah payı hariç zam oranları olarak duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 'Sözleşmeliye Kadro Şöleni' programında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, ''Enflasyonda büyük gerilemenin ilk işaretiyle güne başladık. Hedefimiz önümüzdeki yıldan itibaren enflasyonu gündemden tamamen çıkarmak'' açıklamasında bulundu. Memur ve memur emeklilerine müjde veren Erdoğan, ''Memur, memur emeklilerine maaş artışını yüzde 25 olarak belirledik'' dedi.

refah payı 2

REFAH PAYI DÜZENLEMESİ BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'refah payı' açıklaması yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Ocak Çarşamba günü AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda, açıklama yapacak.

refah payı 4

REFAH PAYI NEDİR, KİMLERE VERİLECEK?

Refah payı, Memur, işçi ve emekliler aldıkları maaşlarının enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen miktardır. Yine çok kullanılan "Seyyanen" ise eşit bir biçimde anlamına gelmektedir.

Refah payı, çalışanların enflasyon oranında zam almalarına rağmen olası kur, fiyat vb gibi dalgalanmalardan korunup, mağdur olmamaları için hayata geçirilmiş bir uygulamadır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler