FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur ve emekli maaşları ne kadar oldu? Bakan Vedat Bilgin açıkladı! Memur maaşına yüzde kaç zam yapıldı?

Milyonlarca memur ve emekli 3600 ek göstergeyi beklerken, ilk kez toplu sözleşme mutabakat metnine girdi. Meslek grupları ile beraber diğer tüm ayrıntıların meclis aşamasında netleştirilmesi bekleniyordu. Merakla beklenen zam oranları belli oldu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili gelişmeyi duyurdu. Peki memur ve emekli maaşlarına ne kadar oldu? Yapılan düzenlemelerle memur maaşına yüzde kaç zam yapıldı? İşte ayrıntılar...

Toplu sözleşme ile ilgili ayrıntılar memur ve emekliler tarafından ilgiyle takip ediliyor.
Memur ve memur emeklilerine zam pazarlığında bugün son noktaya gelindi ve kararlaştırılan zam oranları açıklandı. Bakan Vedat Bilgin konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki memur ve emekli maaşlarına ne kadar oldu?

MEMUR MAAŞLARI BELLİ OLDU MU?

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen tarafından taban aylığa 600 TL seyyanen zam, 2022 yılında yüzde 21, 2023'te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talep edilmişti. Ayrıca hükümet de, 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklifi yapmıştı. Bakan Bilgin başkanlığında yapılan müzakerelerin sonucu bugün duyurulması bekleniyordu.

ZAM ORANLARI BELLİ OLDU! BAKAN BİLGİN AÇIKLADI

İlgiyle takip edilen Toplu Sözleşme açıklaması Bakan Bilgin'den geldi.
Bilgin, memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı %5, ikinci altı ayı %7, 2023'ün ilk altı ayı %8, ikinci altı ayı %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığını açıkladı. İşte Vedat Bilgin'in diğer açıklamaları:

"Tabii sendikalarla uzlaşmak, sözleşme yapmak takdir edeceğiniz gibi kolay bir iş değil. Büyük bir uzlaşmayla buraya geldik. Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum.
Genel çerçevede yürüttüğümüz genel hususlar konusunda uzlaşmaya vardık. bu uzlaşma zeminini şimdiden bütün memurlara, çalışanlara, kamu görevlilerine, Türkiye'mize hayırlı olmasını diliyorum.

Türk ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte yüzde 7 büyüdü. Bu Türkiye'nin üretim gücünü ifade eden bir göstergedir. Enflasyon altında yurttaşımı, çalışanlarımızı, kamu görevlilerimizi ezdirmeyeceğiz.

Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı %5, ikinci altı ayı %7, 2023'ün ilk altı ayı %8, ikinci altı ayı %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı."

ÖĞRETMEN VE POLİS MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Bugün yaklaşık 4300 TL maaş almakta olan bir öğretmen ve polisin geliri 950 TL daha artmış olacak ve 5250 TL olacak. Ek gösterge yenilenmesi sonrası zor koşullarda çalışmakta olan personelin de daha yüksek ücret almasının önü açılmış olacak.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler