FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEMUR EMEKLİ ZAMMI 2023: Memur emekli zammı ne kadar oldu, yüzde kaç? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Memur emekli maaş zammı ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyon oranını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18 yıllık yüzde 64,27 olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 memur zammı hakkında bilgi verdi. Peki, memur emekli zammı ne kadar oldu? İşte detaylar...

MEMUR EMEKLİ ZAMMI 2023: Memur emekli zammı ne kadar oldu, yüzde kaç? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Emekli memur zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri merak konusu oldu. Memur ve emekli maaşları ilgili son açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip tarafından yapılmıştı. Erdoğan konuşmasında "Ülkemizin kazancını çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız." ifadelerini kullanmıştı. Son dakika açıklamasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur memur emeklilerine maaş artışını yüzde 25 olarak belirledik" dedi.

MEMUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

'Sözleşmeliye Kadro Şöleni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.
Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

memur-maaşı

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ZAM SÖZLERİ SONRASI YENİ MAAŞLAR

MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI
Mevcut: 6.077 TL
Zamlı: 7.596 TL
SSK EMEKLİSİ (2000 ÖNCESİ)
Mevcut: 4.687 TL
Zamlı: 4.921 TL
SSK EMEKLİSİ (2000 SONRASI)
Mevcut: 2.906 TL
Zamlı: 3.632 TL
BAĞ-KUR ESNAF EMEKLİSİ
Mevcut: 4.197 TL
Zamlı: 5.246 TL
BAĞ-KUR TARIM EMEKLİSİ
Mevcut: 3.335 TL
Zamlı: 4.168 TL

ENFLASYON ORANINA GÖRE YÜZDE 16,48 ZAM BEKLENİYORDU

Enflasyon, Aralık 2022'de yıllık bazda yüzde 64,27 olurken, bu rakam son 9 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti. Aralık 2022 enflasyonuna göre, memur ve memur emeklilerine yüzde 16,48, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 15,4 zam yapılması öngörülüyordu.
memur-zammı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletin her kesimine yansıtmakta kararlı olduklarını belirterek, memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla ele alacaklarını ifade etmişti.

erdoğan

Bu kapsamda, ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden alacakları zammın yanı sıra ilave bir destek de sağlanması bekleniyordu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekli maaşlarına ilişkin açıklamada bulundu. "Yeni asgari ücretin çalışanlarımıza, işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin kazancını çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız" diyen Erdoğan şunları söylemişti:

memur-zammı-2023

"Memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız. Amacımız bir sonraki yıl yani 2024'te ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Ülkemizin tüm potansiyelini sonuna kadar kullanıyoruz. Fiyat artışlarının tüm kesimlerin refahlarında yol açtığı kayıpları telafi edip üzerine çıkana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Fırsatçılık peşinde koşanları da asla affetmeyeceğiz."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler