FİNANS

Memurların gözü oradaydı! Memur-Sen açıkladı: Bakanlıkla görüşmelerimiz sonuç verdi

Tasarruf tedbirleri kapsamında memurların kaldırılması planlanan servis hakkıyla ilgili yeni açıklama geldi. Memur-Sen bakanlıklarla yapılan görüşmeler sonrasında servis hizmetinin devam edeceğini duyurdu.

Memurların gözü oradaydı! Memur-Sen açıkladı: Bakanlıkla görüşmelerimiz sonuç verdi

Memur-Sen'den yapılan açıklamada, "Memura servis hizmeti devam edecek. İki bakanlıkla yapılan görüşmeler sonuç verdi." ifadelerine yer verildi.

MEM1

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Servis hizmeti’ne devam edilecek. Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme’den itibaren elde ettiğimiz Servis Hizmeti kazanımımız, hukuksuz bir şekilde Tasarruf Tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurum ve kuruluşunda uygulanmayarak personel mağdur edilmişti. Eylemlerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerimiz sonuç verdi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtilmiştir.” ifadelerini kullandı.

MEM2

DAVA AÇILMIŞTI

Mayıs ayında tasarruf tedbileri kapsamında servislerin kaldırılacağının duyurulması üzerine Memur-Sen'den tepki gelmişti. Yapılan açıklamada, "Memur-Sen’in kamu görevlileri adına 3. Dönem Toplu Sözleşmede elde edilen ve yaklaşık 10 yıldır uygulanan, 7. Dönem Toplu Sözleşmede Kamu İşveren Heyetinin de kabul ettiği, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararıyla sonuçlandırdığı “Bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele mesaiye geliş ve gidişleri için servis hizmeti sağlanır” şeklindeki açık ve net Toplu Sözleşme hükmünü uygulanmaz hale getiren, Tasarruf Tedbirleri Genelgesindeki hukuka aykırı ibarelerin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay 12. Daire Başkanlığına 2024/3121 E. Sayısı ile dava açıldı." açıklaması yapılmıştı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler