FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! 2022 Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

Merkez Bankası faiz kararı son dakika olarak açıklandı. Birçok kişi TCMB faiz kararının belli olduğu kritik Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısında alınan karara ilişkin arama motorlarında sorgulama yapıyor. Bilindiği üzere TCMB kararı ile politika faizi Eylül ayı içerisinde 100 baz puan indirilmiş ve yüzde 13'ten 12'ye düşürülmüştü. Çok sayıda vatandaş internette "Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı?" konu başlığını araştırıyor. Peki, 2022 Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! 2022 Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

Merkez Bankası faiz kararı son dakika açıklaması sonrası internette en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Kritik toplantı 20 Ekim 2022 Perşembe günü gerçekleştirildi. Bilindiği üzere TCMB kararı ile politika faizi Eylül ayı içerisinde 100 baz puan indirilmiş ve yüzde 13'ten 12'ye düşürülmüştü. Önceki kapanışını 20,8472 TL üzerinden yapan Sterlin ise 20.8401 TL alış, 20,8544 TL satış fiyatından el değiştiriyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? İşte 2022 Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı...

Merkez Bankası toplantısı ne zaman? TCMB faiz artıracak mı, düşürecek mii

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Eylül ayında gerçekleştirilen toplantıda politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 12,00 seviyesine çekilmişti.

Merkez Bankası politika faizini 625 baz puan artırarak %24'e yükseltti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Ekim ayı faiz toplantısı bugün saat 14.00'te yapıldı.

Toplantı sonrası Merkez Bankasından açıklamada bulunuldu.

Merkez Bankası faizi 1,5 puan indirdi.

Merkez Bankası toplantısı ne zaman? İşte faiz kararlarıyla ilgili yorumlarr

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLDU?

2022 Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı belli oldu.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) Ağustos ve Eylül toplantılarında haftalık repo faizini yüzde 14,00 seviyesinden yüzde 12’ye indirmişti. TCMB Merkez Bankası bu ay faizleri beklentilerin 50 baz puan üzerinde 150 baz puan düşürerek, yüzde 10,5 seviyesine çekti.

Merkez Bankası'ndan son bir ayda ikinci faiz artırımı: Politika faizi yüzde 17.75

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI ÖNCESİ FLAŞ 'TL' HAMLESİ!

Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı öncesi yeni TL hamlesinde bulunmuştu.

Merkez Bankası liralaşma stratejisi kapsamında bankaların menkul kıymet tesis oranını yüzde 3'ten yüzde 5'e güncellemişti.

Konuya ilişkin değişikliklere ilişkin TCMB'den yapılan açıklamada Banka'nın geçen yılın aralık ayında liralaşma stratejisi kapsamında yabancı para mevduattan Türk lirası mevduata dönüşümü desteklemeye başladığı ve Türk lirası mevduat tercihinin güçlenmesi yönünde önemli bir adım attığı belirtilmişti.

Devreye alınan bu uygulama neticesinde banka bilançolarındaki Türk lirası payı artarken, bankaların fonlama vadesinin uzadığı ifade edilen açıklamanın devamı şu şekilde:

"Uygulama banka bilançolarını güçlendirerek finansal istikrarı desteklemiştir. Bu zaman zarfında bankalar TCMB tarafından 2021 sonunda belirlenen dönüşüm hedeflerini gerçekleştirmiş ve liralaşma stratejisi kapsamında başlatılan Türk Lirası Cinsinden Menkul Kıymet Tesisi uygulamasına uyum göstermiştir. Söz konusu Menkul Kıymet Tesisi uygulamasında yapılan değişiklik ile menkul kıymet tesis oranı yüzde 5 olarak güncellenmiştir. Dönüşüm oranı yerine 2023 başından itibaren Türk lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payını esas alan hedeflere göre menkul kıymet tesisi uygulamasına geçilmektedir."

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada yılın geri kalanında ve gelecek sene de liralaşma stratejisi kapsamında adımlar atılmaya devam edileceği vurgulanmıştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler