FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararına bankalar bile şaşırdı! ‘Beklemediğimiz bir artıştı’ diyerek sebebi açıkladı: ‘Dolar 50 lira olacak’ beklentisi planları değiştirdi

Son dakika haberleri… Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Politika faizi Temmuz ayı için yüzde 50 seviyesinde ekonomistlerin beklentileri dahilinde sabit bırakıldı. Mart ayında gelen son sürpriz artış için Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran faizler için dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bankalar için sınır kabul edilebilecek oranı açıkladı.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararına bankalar bile şaşırdı! ‘Beklemediğimiz bir artıştı’ diyerek sebebi açıkladı: ‘Dolar 50 lira olacak’ beklentisi planları değiştirdi

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı için nefesler tutulmultu. Bugün faiz kararı belli oldu. Geçtiğimiz ay sabit kalan politika faizi için 'Mayıs 2024 faiz kararı ne olacak, beklenti ne' soruları merak ediliyordu. Tüm cevaplar netleşti. İşte detaylar…

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu bugün saat 14.00'te faiz kararını duyurdu. 31 Mart yerek seçimleri öncesi sürpriz bir şekilde faizleri yüzde 50 seviyesine çıkaran banka, o tarihten itibaren faizleri sabit tutmaya devam etti. Bugün de karar değiştirmedi.

MERKEZ BANKASI (5)

MERKEZ BANKASI’NDAN FAİZ TAHMİNİ

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu. Ekonomistler, TCMB politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyordu.

Öte yandan dün açıklanan TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre ise ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 35,90'dan yüzde 34,57'ye düştü.

fgnfg

YÜZDE 50 BEKLENMEDİK BİR SEVİYE

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’dan dikkat çeken bir faiz yorumu geldi. Aran Merkez Bankası’nın politika faizini Mart ayında yüzde 50’ye çıkarmasının kendisi için sürpriz olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Çünkü, bana göre 45, hedeflere ulaşmak açısından yeterliydi. Ancak, tam 31 Mart öncesi piyasada ciddi spekülatif bir döviz atağı oluştu. Herkes “seçimden sonra kur 50 lira olacak” inancına kapıldı. Merkez Bankası güçlü mesaj için 5 puan artış yaptı. Beklemediğimiz artıştı.”

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler