FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası'ndan Suudi Arabistan kararı! Sonlandırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar dolar tutarındaki depo alım işleminin karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldığını açıkladı.

Merkez Bankası'ndan Suudi Arabistan kararı! Sonlandırıldı

Swapları azaltarak parasal aktarım mekanizmasını daha doğrudan bir yapıya ulaştırmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerdeki üçüncü ülkelerin varlıklarını da oyundan çıkarıyor.

Rezerv yönetimi kapsamında dış yükümlülüklerinin azaltılması amacıyla uluslararası depo alım işlemlerini gözden geçirdiğini belirten TCMB bu kapsamda, 2023 yılında Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar dolar tutarındaki depo alım işleminin karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldığını söyledi.

TCMB'den yapılan açıklamaya göre, son dönemde depo bakiyelerinin azaltılması yoluyla dış yükümlülüklerde yaklaşık 7 milyar dolar karşılığı iyileşme sağlandı.

BAKAN ŞİMŞEK: DIŞ YÜKÜMLÜLÜKLERİ AZALTIYORUZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan ile 5 milyar dolarlık depo alımını sonlandırmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Şimşek'in ifadeleri şöyle:

"Programımızla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerimiz güçlendi. Bu sayede dış yükümlülükleri azaltıyoruz.

Suudi Arabistan ile ekonomik ve finansal konulardaki işbirliğimiz devam edecek."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler