FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez olağanüstü toplanacak

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nu dolar kurundaki yükseliş nedeniyle erken toplayıp ara karar alacak

Merkez olağanüstü toplanacak

Bugün gelişmekte olan piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında(TCMB) olacak.

Merkez Bankası bugün sabah saatlerinde 2014 yılının ilk 'Enflasyon Raporu'nu açıklayacak, akşam ise Para Politikası Kurulunu olağanüstü toplayacak.

Türk Lirası'ndaki değer kaybının dün hızlı bir şekilde devam etmesi zerine Merkez Bankası, olağanüstü toplanma kararı aldığını açıkladı. erkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, yakın dönem gelişmelerinin değerlendirilmesi ve fiyat istikrarı için gerekli politika tedbirlerinin lınması amacıyla bugün ara Para Politikası Kurulu toplantısı yapacağı duyuruldu. Toplantı ile ilgili karar saat 24:00'te açıklanacak.

Merkez Bankası, son toplantısında politika faizlerinde değişikliğe gitmemiş ek sıkılaştırma günlerinde fonlama faizini yüzde 9 olarak belirlemişti.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, saat 10:00'da 'Enflasyon Raporu' sunumunu yapacak. Başçı'nın raporun ardından soruları yanıtlaması da bekleniyor.

Merkez Bankası 23 Ocak tarihinde iki yıllık bir aradan sonra ilk kez piyasaya doğrudan müdahale etmiş, ancak Türk Lirasındaki değer kaybını durduramamıştı.
Piyasalarda Merkez Bankası'nın 3-3,5 milyar

dolar civarında bir satış yaptığı belirtiliyordu.
Dolar/TL paritesi dün 2,3897 ile rekor seviyeye çıkmıştı. Merkez Bankasının PPK toplantı kararını açıklamasının ardından hızla düşen parite, bugün 2,27 seviyesinin hemen altında seyrediyor.

EN SON AĞUSTOS 2011'DE GİTMİŞTİ

Merkez Bankası son olarak 4 Ağustos 2011'de olağanüstü toplantıya gitmiş ve faizin alt bandını yüzde 1,5'ten yüzde 5'e çıkarmış, politika faizini düşürmüştü.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler