FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Koç hayatını kaybetti

Dün sabah saatlerinde spor yaparken kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Mustafa Koç hayatını kaybetti

Dün sabah (21 Ocak) saat 08:10'da spor yaparken rahatsızlanmasının ardından spor hocası ve yakın koruması tarafından Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Koç, ardından helikopterle kaldırıldığı Amerikan Hastanesi'nde de yapılan tüm müdahalelere yanıt vermedi. Saat 12:00'da ünlü iş adamı Mustaf Koç'un hayatını kaybettiği resmen açıklandı.

PAZAR GÜNÜ ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞINDA DEFNEDİLECEK
Koç Holding Mustafa Koç’un cenaze töreni ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Mustafa Vehbi Koç’un cenazesi 24 Ocak 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii’nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’na defnedilecektir. Taziyeler, 22 Ocak 2016 Cuma günü itibariyle 7 gün boyunca Elmadağ Divan Oteli’nde saat 16.00 – 19.00 arası kabul edilecektir” denildi.

AMERİKAN HASTANESİ: MUSTAFA KOÇ'U KAYBETTİK

Mustafa Koç'un sağlık durumuyla ilgili Amerikan Hastanesi'nde doktorlar tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

Sayın Mustafa Koç'u hem Beykoz Devlet Hastanesi'nde hem de Amerikan Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Söyleyeceğim tek kelime bu. Spekülasyonlara cevap vermek istemiyorum. Söylediğim tek net şey şu: Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu maalasef buraya da getirmemize rağmen kendisini kalp krizi sonucu kaybettik. Sabah 7 sularında olay oldu. Yaklaşık 4 saat müdahale edildi. Hepimizin başı sağolusun.

DOKTOR MUSTAFA KOÇ'UN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ AÇIKLADI

/

KOÇ HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Koç Holding: Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç'u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağolsun.

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı Mustafa Koç, bu sabah spor yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi nedeniyle Beykoz Devlet Hastanesi’ne acil olarak kaldırıldı. Solunumu durmuş halde hastaneye getirilen Koç’a 40 dakika süren yeniden canlandırma müdahalesi uygulandı. Koç, ilk müdahalenin ardından Beykoz'a getirilen helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi.

Erdoğan'dan Koç Ailesi'ne taziye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle Koç Ailesi'ne taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Koç'un vefat haberinin ardından, Rahmi Koç ve Ali Koç'u telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, vefatın kendisini de derinden üzdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, aileye de sabır ve metanet diledi.

40 DAKİKA YENİDEN CANLANDIRMA MÜDAHALESİ YAPILDI
Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ünlü iş adamı Mustafa Koç'a 40 dakika yeniden canlandırma müdahalesi yapıldı.
Sabah saatlerinde kalp krizi geçiren Mustafa Koç, 112 ambulansı ile evine yakın olan Beykoz Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastaneye geldiğinde kalbi durmuş olduğu iddia edilen Koç'a burada kalp masajı yapıldı.

Mustafa Koç, ambulansla önce helikopter pistine ardından helikopterle sahibi olduğu Amerikan Hastanesi'ne götürüldü ve tedavisine burada devam edildi.

Babası Rahmi Koç ve kardeşi Ali Koç da Beykoz Devlet Hastanesi'ne geldi. Yaklaşık 4 saat süren müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

REUTERS DÜNYAYA 'SON DAKİKA' OLARAK GEÇTİ
Tüm dünyada yayın yapan Reuters haber ajansı, Mustafa Koç'un kalp krizi geçirdiği haberini yabancı abonelerine son dakika gelişmesi olarak servis etti.

İLK AÇIKLAMA BEYKOZ DEVLET HASTANESİNDEN GELMİŞTİ Beykoz Devlet Hastanesi'nden Mustafa Koç'un sağlık durumu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı ve sabah sporu yaparken kalp krizi geçirdiği belirtildi. Erdoğdu, Koç'un kalp-akciğer pompasına bağlı olarak Amerikan Hastanesi'ne sevk edildiğini duyurdu.

Yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Sayın Mustafa Koç sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış, acil 112 ekibi çağrılmış, 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi acil servisine saat 08.10'da ulaştırılmıştır.

Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi. Acilen emtübe edilerek resistasyona başlandı. Bir saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10'da hastanemiz acilinden ambülansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi'ne nakli sağlanmıştır."

Koç Holding'den ilk açıklama

Koç Holding'den yapılan açıklamada "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, rahatsızlanarak tedavi altına alınmıştır. Tedavisi devam etmektedir. Gelişmelere ilişkin açıklama yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. MİDE AMELİYATI GEÇİRMİŞTİ
Mustafa Koç, bir süre önce İstanbul Amerikan Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı (mide küçültme) olmuş, 4 ayda tam 40 kilo vermişti. Koç, kızı Esra'nın lise mezuniyet partisinde zayıflamış yeni haliyle katılmıştı.

2002'DE BY-PASS OLMUŞTU

Mustafa Koç 2002’de ABD’de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve ameliyat edilmişti.

DAVOS'A GİDECEKTİ

Koç bugün Dünya Ekonomi Forumu toplantıları için Davos'a gidecekti.

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YÜZDE 10'LUK PAY KOÇ'UN

Enerjiden otomotive kadar bir çok alanda faaliyet gösteren Koç Holding, Türkiye ekonomisinin yüzde 9’unu, ihracatının yüzde 10’unu, devletin toplam vergi gelirlerinin yüzde 9,4’ünü teşkil ediyor.

Mustafa Koç kimdir?

1960 yılında doğan Mustafa V. Koç, Koç Ailesi’nin 3. Kuşak üyesi ve işadamıdır. ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun olmuştur.

Çalışma yaşamına 1984’te Tofaş’ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi'dir. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer almaktadır. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu Üyesi’dir. 2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Mustafa V. Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi’nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi’dir.

1960 yılında doğan Koç, evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Koç, kızı Esra'nın lise mezuniyet partisine zayıflamış yeni haliyle katılmıştı.

20 KİLO VERMİŞTİ
Mide küçültme ameliyatı ile 20 kilo veren Mustafa Koç, Küba ve Miami'ye bir iş seyahati gerçekleştirmiş, Küba'da Atatürk büstünün önünde çektirdiği bu pozu Instagram'da paylaşmıştı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler