FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler 3 bin TL hibe desteğine nasıl başvuru yapabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemecilere 3000 TL hibe desteğinin ayrıntıları netleşiyor. Erdoğan, salgından etkilenen müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemecilere 3000 TL geri ödemesiz hibe desteği verileceğini açıkladı.

Müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler 3 bin TL hibe desteğine nasıl başvuru yapabilir?

Salgından dolayı işleri müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler 3000 TL hibe desteği alacak. Koronavirüs döneminde işletmelerini kapatan müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, e-Devlet üzerinden yapacağı başvuru ile 3000 TL hibe desteğinden yararlanacak.

MÜZİSYENLER, OTO YIKAMACILAR, KURU TEMİZLEMECİLERE 3000 TL NE ZAMAN VERİLECEK?

Destek verilecek 2. grupta ise onarım, bakım, müzisyenler, seyyar satıcılar, oyuncak, oto yıkamacılar, camcılar, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, ayakkabılar, bakırcılar, kurs işletmecileri, tuhafiyeciler bulunuyor. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden faydalanan, terziler, lokantalar da dâhil edildi. Bu gruptaki vatandaşlara bir kereye mahsus 3 bin TL hibe ödemesi verilecek.

İLK GRUP ESNAFLARA 5000 TL HİBE DESTEĞİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri nedeni ile işlerine ara veren esnaflara iki grup hâlinde destek olunacak. Birinci grupta kafe, kahvehane, kantinler, düğün salonları, internet kafeler, kırtasiyeler, lunapark gibi işletmeler bulunuyor. 235 bine ulaşan bu işletmelere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL’lik hibe ödemesi yapılacak.

Hibe ödemelerinin ne zaman verileceği önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ESNAFA 3000 TL HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı hibe desteklerine başvurular, e-Devlet üzerinden yapılacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler