FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nisan'ın 5 yıldızlı fonları açıklandı

Yatırım ve emeklilik fonlarının Mayıs ayı rating sonuçları fonbul.com’da açıklandı.

Nisan'ın 5 yıldızlı fonları açıklandı

Açıklanan sonuçlara göre 132 yatırım fonunun ve 59 emeklilik fonunun ratingi yükseldi. Nisan ayında ancak 127 Yatırım fonunun ve 64 Emeklilik fonunun ratingleri artmıştı.

Rating değişimlerine bakıldığında Nisan ayında rating dereceleri 4 yıldız olan 9 fonun(*) ratinglerinin 5 yıldıza çıktığı dikkat çekiyor. Rating derecesi Nisan ayında bir yıldız olan 5 fonun ise Mayıs ayı ratingleri 4 yıldıza yükseldi. Bu fonlar: Bizim Men. Değ. (A) İnşaat Fon, ING Bank (A) Hisse Fon (His. Sen. Yoğ.), Garanti Ban. (B) Likit Fon, Kalkınma Ban (B) Değ. Fon ve Rhea Portföy Ata Yat. Gelir Amaçlı (B) Değ. Fon oldu. Finnet tarafından Saha Rating'e yaptırılan yatırım ve emeklilik fonları rating hesaplama sonuçları, 2013’te yatırım ve emeklilik fonlarını takip etmek isteyenler için en önemli başvuru kaynağı haline geldi. Yatırım ve Emeklilik Fonların ratinglerini takip edenler, 5 yıldız alan yatırım ve emeklilik fonlarına, ratingi azalan ve artanlara kolaylıkla ulaşabiliyor.

Açıklanan ratinglere göre yatırım fonlarının rating sonuçları 7 farklı kategoride yer alırken, Bireysel Emeklilik fonlarının rating sonuçları 8 kategoride yer aldı. Fon getiri ve risklerinin kolay ve kullanışlı bir biçimde ölçülüp sıralanmasını sağlayan fon rating sonuçları, aylık olarak yayımlanıyor. Fon ratinglerine ilişkin detaylı bilgilere www.fonbul.com, www.fonanalist.com portallarından ulaşabilirsiniz.

Fon Ratinglerinde 5 yıldız alan fonları, güncel rating sonuçlarını, rating değişimlerini, rating karşılaştırmalarını, önceki rating derecelerini, ratingi yükselenleri, fon yönetici raporlamalarını ve çok daha fazlasını www.fonbul.com Fon Rating sayfalarında bulabilirsiniz.
(*): Ratingi 4 yıldızdan 5 yıldıza çıkan 9 fon; İstanbul Gold B Tipi Altın BYF, Ata Yat Şem.Fon Bağ. B Tipi Verim Od.Değ. Fon(2.Alt Fon), Bizim Men. Değ. Kat. End. (A) Tipi BYF, YKB (B) Dünya Fonları Fon Sepeti, Halkbank (B) Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fon, Yatırım Finans. (B) Likit Fon, Ziraat Yat. (B) Likit Fon, Akbank (B) Değ. Fon, Teb Var.Yön. Hiz. (B) Değ. Fon.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler