FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O paraların yüzde 10’u vatandaşa verilecek! Mehmet Şimşek açıkladı: Alışveriş, kira, maaş ödemesi… Hepsini kapsıyor

Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçaçıranlar ile ilgili şikayetlerin sosyal medyadan iletilebileceğini açıkladı. Üstelik kaçakçıdan alınan vergiden onu ihbar edene pay verilecek. Payda oran da belli oldu.

O paraların yüzde 10’u vatandaşa verilecek! Mehmet Şimşek açıkladı: Alışveriş, kira, maaş ödemesi… Hepsini kapsıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi kaçakçıları ile mücadelesi tüm hızıyla sürerken dikkat çekici adım geldi Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tüketicileri de müfettiş olmaya çağırdı.

İHBAR EDENE PARANIN YÜZDE 10’U VERİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından o ihbarda bulunan vatandaşların ödüllendirileceği açıkladı. O ihbar üzerine yapılacak denetimlerde hem kaçırılan vergi hem de ona kesilen cezadan gelen paranın yüzde 10’u ihbarcıya verilecek.

iStock-1434772271

SADECE ALIŞVERİŞTE DEĞİL MAAŞ ÖDEMESİ DE RADARDA

Yeni ihbar yöntemiyle sadece telefonunuzdan sosyal medyaya girerek fiş,fatura kesmeyen, ‘ödemeyi iban üzerinden yap’ diyen ya da sahte evrak düzenleyen şirketleri Gelir İdaresi Başkanlığı’na şikayet edebileceksiniz. Ücretini elden alan işçiler de kirasını elden ödemeye zorlanan kiracılar da sosyal medyadan 7/24 vergi kaçakçılarını şikayet edebilecek.

AW947077_01

Gelir İdaresi Başkanlığı tapu harcını eksik ödeme, kaçak ürün satışı, başka işletmenin pos cihazını kullanma, düşük KDV uygulaması şikayetlerini de değerlendirmeye alacak.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler