FİNANS

Kapat

O ürünleri sakın almayın!

Kuş gribi paniği devam ederken BESD-BİR Başkanı Sait Koca vatandaşı ambalajsız ürün almamaları konusunda uyardı.

O ürünleri sakın almayın!

Bandırma'da kuş gribi tespit edilmesi üzerine bölgenin karanti altına alınmasının ardından Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bir çiftlikte önceki gece 10 bin, Bandırma'da da bugün 161 bin tavuğun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde itlaf edilmesi vatandaşı tedirgin etti. İtlafın nedeni hakkında henüz açıklama yapılmazken, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca vatandaşı ambalajsız ürün almamaları konusunda uyardı.

BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Koca, Gebze'deki ölümlerin nedeninin henüz bilinmediğini belirterek “Çıkma tavukların gelmesi ve ölmesi üzerine tavuklar itlaf edildi. Bakanlık gördüğü yerde hemen itlafları yapıyor.
ERDEK'TE 161 BİN TAVUK İTLAF EDİLDİ

Bandırma'ya 12 kilometre uzaklıktaki Çinge Mahallesi'ndeki 3 kümeste geçen 3 Mayıs'ta, bir hafta sonra da bu bölgeye 2 kilometre uzaklıktaki bir başka kümeste kuş gribine rastlanması üzerine karantina önlemleri alındı. Jandarma, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin uyguladığı karantina önlemleri devam ederken, Çinge Mahallesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki Erdek'in Hamamlı Mahallesi'nde bulunan ve yumurta üretime yapılan 3 tavuk çiftliğinde daha kuş gribi şüphesiyle önlemler alındı.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, bu bölgenin de karantina altına alındığını belirterek, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerin bir kümeste 25 bin diğerinde 38 bin ve en büyüğünde de 98 bin tavuğu itlaf ettiklerini söyledi.

MyMani

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Tümü

0% Faizli Fırsat!

GARANTİ BBVA - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

DENİZBANK - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat

AKBANK %0,99 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0,99

Vade

12 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

İŞ BANKASI - %0 FAİZLİ 55.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

55.000 TL

Detayları gör

Özgör, bu bölgeye giriş- çıkışların yasaklandığını sözlerine ekledi.

Bandırma'nın Çengi Köyü'ndeki ilk vakada da 160 bine yakın tavuk itlaf edilmişti.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat