FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON ŞARTLARI 2023: Öğrenciye vergisiz telefon nasıl alınır? ÖTV ile KDV'siz cep telefonu ve bilgisayar şartları neler?

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ile ilgili son dakika gelişmesi olup olmadığı merak konusu oldu. AK Parti seçim beyannamesi ile ön lisans ve lisans eğitimi gören üniversite öğrencilerine ÖTV ve KDV'siz cep telefonu ve bilgisayar müjdesi verilmişti. Yeni Kabine bugün ilk kez toplanacak. Kabine Toplantısı sebebiyle birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, Öğrenciye vergisiz telefon nasıl alınır? ÖTV ile KDV'siz cep telefonu ve bilgisayar çıktı mı, şartları neler?

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON ŞARTLARI 2023: Öğrenciye vergisiz telefon nasıl alınır? ÖTV ile KDV'siz cep telefonu ve bilgisayar şartları neler?

Öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar müjdesinin detayları merak ediliyor. Yeni kabine ile yapılacak ilk Kabine Toplantısı'nda ekonomideki son durum, enflasyonun tek haneli rakama düşürülmesi için atılacak adımların ele alınması beklenirken; ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi vaatlere ilişkin planlamanın da yapılması bekleniyor. Birçok kişi arama motorlarında, "Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ne zaman? Öğrencilere vergisiz telefon nasıl alınır, şartları neler?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamada "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Ancak vergisiz cep telefonu satışına yönelik herhangi bir tarih açıklaması yapılmadı.

Bilindiği üzere seçim öncesi ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi müjdeler verilmişti. Kabine Toplantısı'nda bu vaatler ile ilgili planlamanın yapılması bekleniyor.

vergisizi telefon satışı

CEP TELEFONU VERGİ ORANI

Cep telefonlarının vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve yüzde 18 oranında KDV alınıyor.

Cep telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak değişiyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler