FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Panik yapmaya gerek yok'

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek darbe girişimi sonrası canlı yayında soruları yanıtladı.

'Panik yapmaya gerek yok'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Mesajımız çok açık ve net, panik yapmaya gerek yok, sakin olmak lazım. Çok hızlı bir şekilde işimizin başına döndük. Olağanüstü bir durum olsaydı bugün piyasalar açılır mıydı?" dedi.

Şimşek, "Türkiye'de değişen tek şey varsa, o da demokrasimiz daha da güçlendi." diye konuştu.

Ekonomide FETÖ'nün darbe girişiminin doğurduğu kalıcı bir tahribat beklemediklerini belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Ne büyümede ne dış dengede ne de diğer makro ekonomik alanlarda. Ülkemiz, demokrasimiz, siyasi istikrarımız güçlenmiştir. Türkiye'nin önü açıktır. Çok hızlı bir şekilde tekrar yapısal reform gündemimize döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek şöyle devam etti:

"Bütün kurumlarımız, Merkez Bankamız, Borsa İstanbul, SPK, BDDK, Hazine, bütün ilgili birimler, hepsi işlerinin başında. Piyasaların etkin bir şekilde, sorunsuz bir şekilde işlem görmesi için gerekeni yaptılar, yapacaklar, yapıyorlar. O konuda tereddüt yok.

Her zaman için bizim planlarımız var. Ama şu aşamada ben şahsen olağanüstü bir durumdan, çok kötü bir rüya sonrasında hızla normalleşmenin başladığı bir süreç olarak görüyorum. İnşallah öyle olacak."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler