FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Patron da taksitçi çıktı!

Ticari işletmelerin kredi kartlarındaki taksitli borçlar, iki kattan fazla arttı

Patron da taksitçi çıktı!

Kredi kartına taksit uygulaması sadece bireysel müşterilerin değil şirketlerin de ilgisini çekiyor. Ticari işletmeler adına açılan kredi kartlarındaki taksitli borçlar, bir yıl içerisinde iki kattan fazla arttı.

Ticari işletmeler adına açılan kurumsal kredi kartlarına olan borçlar 2012 Mayıs ayı itibariyle bir yıl öncesine göre iki katına çıkarak 4 milyar TL'ye ulaştı. Enuygun.com'un BDDK verilerinden derlediği analize göre, bu tutarın 1.4 milyar TL'sini taksitli borçlar, 2.6 milyar TL'sini ise taksitsiz borçlar oluşturuyor. 2011 Mayıs ayında toplam borçların yüzde 30'unu oluşturan taksitli kredi kartı borçları, 2012 Mayıs ayında yüzde 35'e çıktı. 2010 yılının aynı ayında ise bu oran yüzde 23'tü.

BİREYSEL KREDİ KARTLARINDA TAKSİTLİ BORÇLAR TAKSİTSİZİ YAKALAMAK ÜZERE
2009 yılı Mayıs ayında 11,8 milyar TL ile taksitsiz bireysel kredi kartı borçlarının yarısı kadar olan taksitli borçlar, 2012 yılı Mayıs ayında taksitsiz borçların yüzde 92'sine ulaşarak 29,6 milyar TL'ye ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı ayında ise taksitli kredi kartı borçları 21 milyar TL idi.

UÇAK BİLETİ BEDELİ TAKSİTLENDİRİLİYOR
Kurumsal kredi kartlarından yapılan taksitli kredi kartı harcamalarının bir yıl öncesine göre yüzde 133 oranında arttığını belirten Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, "Bireysel kredi kartlarında taksitli borçlar son bir yıl içerisinde 8,6 milyar TL arttı. Kurumsal kredi kartlarındaki taksitli borçlardaki artış ise 810 milyon TL'yi buldu. Artık kurumsal seyahat harcamalarında bile taksitli uçak bileti tercih edilebiliyor" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler