FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Petrol rafineresine İHA saldırısı! "Enerji arzının bozulması istendi"

Suudi Arabistan başkent Riyad'daki petrol rafinerisine İHA saldırısı yapıldığını açıkladı. Açıklamada İHA saldırısı sonucu petrol rafinerisinde çıkan küçük çaplı yangının kontrol altına alındığı belirtildi. Enerji Bakanlığı yetkilisi, işlenen bu sabotaj ve terör eylemlerinin yalnızca Suudi Arabistan'ı hedef almadığını, dünyadaki enerji arzının güvenliğini ve istikrarını bozmayı ve böylece küresel ekonomiyi olumsuz etkilemeyi hedeflediğini söyledi.

Petrol rafineresine İHA saldırısı! "Enerji arzının bozulması istendi"

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan petrol rafinerisinin insansız hava aracıyla (İHA) hedef alındığı belirtildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansının (SPA) Enerji Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, dün sabah saat 4:40 sularında başkent Riyad'da bulunan petrol rafinerisi İHA ile hedef alındı. Saldırı nedeniyle herhangi can kaybı ve yaralanmanın olmadığı, rafinerideki petrol kaynaklarının da yangından zarar görmediği ifade edilen haberde, küçük çapta çıkan yangın kontrol altına alındı.

Haberde, saldırının kaynağına ilişkin bilgi verilmezken, "Suudi Arabistan'ın bu korkakça terör saldırılarını" şiddetle kınadığı kaydedildi.

"KÜRESEL EKONOMİYİ HEDEF ALDI"

Enerji Bakanlığı yetkilisi, ülkenin farklı bölgelerinde hayati tesislere ve sivil nesnelere karşı defalarca işlenen bu sabotaj ve terör eylemlerinin yalnızca Suudi Arabistan'ı hedef almadığını, dünyadaki enerji arzının güvenliğini ve istikrarını bozmayı ve böylece küresel ekonomiyi olumsuz etkilemeyi hedeflediğini kaydetti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler