FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polycom, Bulut Stratejisi’nde iddialı

Servis sağlayıcıların müşterilerine bulut ile sunulan Video-as-a-Service (VaaS) çözümlerini önermesine dair vizyonunu açıklayan Polycom, VaaS için geliştirdiği Polycom RealPresence Cloud’u tanıttı.

Özellikle servis sağlayıcıları için geliştirilen Polycom RealPresence Cloud, KOBİ ve işletmelere VaaS hizmeti sunabilmeleri için gerekli olan taşıyıcı sınıfı ölçeklenebilirlik, güvenilirlik, kullanılabilirlik ve güvenlik sağlıyor. RealPresenceCloud çözümleri, MicrosoftLync 2010, IBMSametime ve standart olmayan TIP protokolünü destekleyen bitiş noktalarının (endpoint) yanı sıra standartlara dayalı oda, mobil, PC ve internet temelli bitiş noktaları arasında çok sayıda bağlantı seçeneğini destekleyen çok noktalı video hizmetini kapsıyor. Servis sağlayıcılar, çekirdek altyapıyı yerinde desteklemek ve tamamlamak zorunda kalmadan müşterilerine gerçek bir işletmeler arası VaaS çözümü sunmak için PolycomRealPresence Cloud çözümlerinden faydalanabiliyor. Bu çözüm, servis sağlayıcılarının bulut içerisinden hızlıca video ulaştırmasını sağlamak için PolycomRealPresence Ağ’ını güçlendiriyor.

Polycom RealPresence Platformu, China Unicom ve Airtel video bulutlarını yönetiyor
Polycom’dan yapılan açıklamada aralarında China Unicom ve Airtel olmak üzere, dünya çapında birçok taşıyıcının VaaS çözüm sağlayıcısı olarak RealPresence Platformu’nu kullandığı belirtildi. Örneğin, China Unicom, RealPresence Platformu tarafından desteklenen, Çin’de 10.000’den fazla işletme ve kuruluşa VaaS ulaştırılmasını sağlayan dünyanın en büyük video bulutlarından birini oluşturdu. Bu video bulutu, 10 farklı sağlayıcıdan yaklaşık 100.000 bitiş noktasının birbirine bağlanmasını sağlıyor. Ayrıca Hindistan’ın lider servis sağlayıcısı Airtel de Hindistan’daki KOBİ’ler ve işletmelere VaaS çözümleri ulaştırmak için RealPresence Platformu’nu kullanıyor.

Polycom RealPresence Cloud’un, Polycom’un video işbirliğini her yerde gerçekleştirme vizyonu için önemli bir bileşen olduğunu belirten Polycom Yönetim Kurulu Başkanı Andy Miller, “Servis sağlayıcıların, mevcut olanaklarını video işbirliği çözümleriyle geliştirmelerini mümkün olduğunca kolay hale getirmelerini istiyoruz. Bu bağlamda, yatırım, yönetim ve işlemlerle ilgili hizmet sağlayıcı gereksinimlerini karşılayan toptan bulut olanakları ve diğer ulaştırma seçeneklerimizle engelleri kaldırıyoruz. Böylece ortaklarımızın piyasaya daha hızlı girmelerini ve daha hızlı bir şekilde gelir elde etmelerini sağlıyoruz. Polycom olarak, servis sağlayıcılarıyla ve zamanla çözüm sağlayıcılarla işbirliği içinde cloud (bulut) hizmetleri sağlayıcısı olacağız’’ dedi.

[

****](http://itadvisor.com.tr/polycom-realpresence-ile-bulut-stratejisinde-iddiali/)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler