FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PTT de gram altın işine giriyor

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, ”PTT’lerde ve Pttmatiklerde gram altın satışı gerçekleştirebileceğiz” dedi.

PTT de gram altın işine giriyor

Tural, Çeşme’de düzenlenen ”Posta Sektöründe Rekabet ve Mevzuat” konulu seminer sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 17 Mayıs tarihinde hizmete açtığı e-PTT AVM projesi ile ürününü satmak isteyenleri ve ürün satın almak isteyenleri buluşturduklarını belirtti.

PTT olarak yeni çalışmalara imza attıklarını kaydeden Tural, 3 boyutlu sitenin bugüne kadar 1 milyon ziyaretçisi olduğunu ifade etti.

İstanbul Altın Rafinereleri adlı oluşum ile sertifikalı gram altın satma konusunda da anlaşmaya vardıklarını dile getiren Tural, ”Onların altınlarını PTT’lerde ve Pttmatiklerde gram altın şeklinde satışını gerçekleştirebileceğiz. Satışı kredi kartıyla ya da nakit para karşılığında yapacağız” dedi.

Gazetecilerin ”Kuyumculardan PTT şubelerinde altın satışına tepki gelir mi?” sorusu üzerine Tural, ”Ben satıcıyım, kuyumcularla bir görüşmem olmadı. Kuyumcuların sattığı altın tipini satmayacağız. Bu yöntem, geleneksel altın dışında bir satış yöntemi. Biz burada yine aracılık yapıyoruz. Biz kendi ürünlerini satabilme imkanı sunuyoruz” diye konuştu.

Osman Tural, 1, 2 ve 5 gramlık altın satışlarını 15 gün sonra başlatmayı amaçladıklarını söyledi.

Pttmatiklerin ATM cihazlarının daha gelişmiş versiyonu olduğunu anlatan Tural, şöyle devam etti: ”Gişelerde de altın satışı yapacağız ama asıl güzel olan Pttmatiklere parayı verip altın alabilecek olmanız. Bizim şu anda 1200 Pttmatikimiz var, yıl sonunda bu sayı 2000 olacak. Pttmatiklerin korunmasına ilişkin de bir sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü bizim ATM’lerimiz sokak tipi değil, duvar tipi. Yani kendi işyerlerimizin içinde. Zaten şu anda tüm ATM’lerin de içi para dolu. Çalıntı olan altınlar bozdurulamaz. Ancak anlaşması olan bankalarda bozdurulabilir. Bu altınları yatırım aracı olarak göreceksiniz. İnşallah başarılı olurlar, onlar başarılı olursa biz de para kazanırız.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler