TBMM Genel Kurulu'nda, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlıkları ve bağlı kurumların bütçelerine ilişkin görüşmenin ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Yazıcı, yurtdışı çıkış harçlarının kaldırılmasıyla ilgili bir soruya, "olabilir" karşılığını verdi.
Harç miktarının geçmişte daha yüksek olduğunu hatırlatan Yazıcı, "2007 yılında bunu indirdik 15 TL'ye. Ben de uçaktan inerken yapılan anonstan rahatsız oluyorum. Maliye Bakanı arkadaşımla bunu konuşacağım. İnşallah öyle bir formülasyon yaparız" dedi.
Yazıcı bir başka soruyu yanıtlarken de kişilerin birbirini itham etmesinin kolay olmaması gerektiğini belirterek, bazı konuları karşılıklı ayrıntılı olarak görüşebileceklerini söyledi.
Bir CHP milletvekilinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na ait Sayıştay Raporu'nu ele geçirdikleri şeklindeki sözleri üzerine de Yazıcı, "Sayıştay tarafından düzenlenmiş bir rapor yok. Denetçinin çalışması var" dedi.