FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan davulcusu ne kadar kazanıyor? Ramazan davulcularının parasını kim veriyor? Ramazan davulcusu maaşı

Her Ramazan mahallelerde dolaşıp davul çalarak sahur vaktinin geldiğini duyuran ramazan davulcularına ödenen net bir maaş yoktur. Bu da maniler veya türküler eşliğinde davul çalarak 11 ayın sultanına renk katan ramazan davulcularının ne kadar kazandığının sıkça sorgulanmasının temel sebebidir. Ancak ramazan davulcusunun ne kadar kazandığını belirleyen birden fazla unsur vardır.

Ramazan davulcusu ne kadar kazanıyor? Ramazan davulcularının parasını kim veriyor? Ramazan davulcusu maaşı

İçindekiler

  • Ramazan davulcusu ne kadar kazanıyor?
  • Ramazan davulcularının parasını kim veriyor?
  • Herkes ramazan davulcusu olabilir mi, maaş alınıyor mu?

Ramazan ayı boyunca oruç tutan Müslümanlara sahur vaktinin geldiğinin haber verilmesi için mahalle aralarında davul çalınır. Bu görevi üstlenen kişilere ise ramazan davulcusu adı verilir. Ramazan davulcularının ay sonuna kadar kaç TL gelir elde edebileceklerini belirleyen çeşitli faktörler vardır. Dolayısıyla pek çok kişi tarafından her yıl merakla araştırılan ramazan davulcusu maaş tutarına dair detaylı bilgiler aktarılmalıdır. Bununla birlikte ramazan davulcusu olma şartlarına da değinilerek söz edilen bu görevi kimlerin üstlenebildiğine de dikkat çekilebilir.

Ramazan davulcusu ne kadar kazanıyor?

11 ayın sultanı olarak nitelendirilen ramazan ayının gelişiyle birlikte yılın bu dönemine özgü olan pek çok husus araştırılır. Bunlar arasında ramazan davulcularına yönelik bilgiler de yer alır. Ramazan davulu her yıl ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin sahura kalkmaları için mahallelerin sokak aralarında davulcular tarafından çalınır.

Günümüzde pek çok kişi alarm kurarak sahura kalksa da bu köklü gelenek eksiksiz bir şekilde yaşatılmaya devam eder. Dolayısıyla ramazan davulcularının ne kadar kazandığı ve nereden maaş aldığı pek çok kişinin araştırdığı detaylar arasındadır. Bu bağlamda öncelikli olarak “Ramazan davulcusu ne kadar maaş alıyor?” sorusuna yanıt verilmesinde fayda vardır.

Ramazan davulcuları her yıl 11 ayın sultanı gelmeden önce başvurularını yaparak ihaleyi almayı bekler. Daha sonra ise ihaleyi alarak belirli bölgelerde ramazan davulcusu olma hakkı kazanan kişiler bu görevlerini ay sonuna kadar yerine getirir.

Çeşitli manilerle veya türkülerle ramazan davulu çalarak Müslüman bireyleri sahura kalkmaları için uyandıran davulcular devletten herhangi bir maaş almaz. Dolayısıyla “Ramazan davulcusu maaş alıyor mu?” sorusunun doğru yanıtını araştıran kişilere bu bireylerin resmî olarak maaş almadığı belirtilmelidir. Bu da ramazan davulcusu olan kişilerin görevlerini yerine getirdikleri bölgelerde ikamet eden vatandaşlar tarafından verilen ücretlerle gelir elde ettiğini gösterir.

Yani bir ramazan davulcusunun maaşı 5.000 TL olabileceği gibi 20.000 TL seviyesine ve hatta daha yüksek ücretlere de ulaşabilir. Bu durum ramazan ayında davul çalma görevini üstlenen kimselerin hangi bölgelerde çalıştığına ve mahalle sakinlerinden ne kadar para aldığına göre değişkenlik gösterir.

Ramazan davulcularının parasını kim veriyor?

Her sene yapılan başvurular sonucunda bu görevi yerine getirecek olan ramazan davulcuları belirlenir. Ancak hangi koşullar çerçevesinde ramazan davulcusu olunabildiği ve bu kişilerin maaş alıp almadığı pek çok kişinin aklına takılan hususlar arasındadır. Bu bağlamda ramazan davulcularının nasıl para kazandığının net bir şekilde açıklanması gerekir.

“Ramazan davulcusu maaşları ne kadar?” diyen bir kişiye net bir rakamdan söz edilmesi mümkün değildir. Ramazan ayı boyunca davul çalan görevliler devletten resmi maaş almaz. Bu da resmi bir ramazan davulcusu maaşının mevcut olmadığını gösterir.

Ramazan davulcularına para veren kişiler ise bu görevlilerin dolaştığı mahallelerde yaşayan bölge sakinleridir. Dolayısıyla bir ramazan davulcusunun ay sonuna kadar kazandığı para 11 ayın sultanı bitene kadar dolaşarak görevini yerine getirdiği mahallelerde ikamet eden kişilerden topladığı tutar kadardır. Bu da ramazan davulcularının ay sonuna kadar elde ettikleri gelirin bölgede yaşayan bireyler tarafından kendilerine verilen tutarlara göre şekillendiğini gösterir.

Herkes ramazan davulcusu olabilir mi, maaş alınıyor mu?

11 ayın sultanı geldiğinde ramazan davulcusu olarak belirli mahallelerde görev üstlenmek isteyen kişiler bu sürecin nasıl ilerlediğini sorgular. Bu bağlamda öncelikli olarak ramazan davulcusu olma başvurularına değinilmelidir. Ramazan davulcusu olmak isteyen bir kişi mahalle muhtarına giderek uygunluk yazısı talebinde bulunur. Bölge muhtarından uygunluk yazısını almayı başaran bir ramazan davulcusu adayı ikinci aşamada ilçe belediyesine giderek başvurusunu tamamlamalıdır.

İlçe belediyesine giderek başvurusunu tamamlamak isteyen ramazan davulcusu adaylarının hazırlamaları gereken belgeler ise aşağıda sıralanmıştır:

  • İkametgâh belgesi
  • Sabıka kaydı
  • Nüfus cüzdanının fotokopisi
  • 2 adet güncel vesikalık fotoğraf
  • Mahalle muhtarından alınan uygunluk yazısı

Yukarıda sıralanan belgeleri hazırlayarak ilçe belediyesine ramazan davulcusu olmak için başvuruda bulunan bireyler sürecin sonlanmasını bekler. Ramazan davulcusu olmaya hak kazanan bireylere ise başvurularının olumlu bir şekilde sonuçlandığına dair bilgi verilir.

Bir ramazan davulcusunun görevini yetkili bir şekilde yerine getirebilmesi için belediye tarafından hazırlanan belgeyi taşıması gerekir. Dolayısıyla ramazan ayı boyunca davul çalan kişiler belediye tarafından kendilerine verilen yetkinlik belgesini yanlarında taşımalıdır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler