FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Raspberry Pi Zero 15 TL'den satılıyor

Raspberry Pi'nin yeni modeli Raspberry Pi Zero, tanıtıldı. Bugünden itibaren satışa sunulan bilgisayarın fiyatı duyanları, şaşırttı. İşte, 15 TL'lik bilgisayar 'Raspberry Pi Zero ve özellikleri!

Raspberry Pi Zero 15 TL'den satılıyor

Ürettikleri mini bilgisayarlarıyla tüm dünyada popüler olan Raspberry Pi vakfı, bu kez Raspberry Pi Zero modeli ile teknoloji severlerin karşısına çıktı. Geçen sene yayımlanan Model A+ serisinin yarısı büyüklüğünde olan Raspberry Pi Zero'nun en çok dikkat çeken özelliği fiyatı. Çünkü; sadece 15 TL! Bir kredi kartından daha küçük boyutlara sahip olan Raspberry Pi Zero, şirketin yöneticilerine göre devrimsel bir cihaz olarak nitelendiriyor. Peki, sadece 15 TL'ye satılan cihazın özellikleri neler?

Şu ana kadar üretilen en küçük ve en güçlü Raspberry Pi cihazı olan Raspberry Pi Zero, ilk Raspberry Pi cihazına göre 40 kat daha hızlı. 1 GHz saat hızında çalışan ARM11 Broadcom BCM2835 işlemci kullanan Raspberry Pi Zero'da 512 MB LPDDR2 SDRAM, microSD kart girişi, mini-HDMI ve microUSB girişleri yer alıyor. Saniyede 60 kareye kadar 1080p çözünürlüğünde görüntü aktarımı yapabilen Raspberry Pi Zero, Linux tabanlı Raspbian işletim sistemi ile geliyor. İlk etapta Amerika ve İngiltere için satışa sunulan Raspberry Pi Zero'nun ne zaman Türkiye’ye geleceği ise henüz bilinmiyor. Ethernet yongası bulunmuyor. Ancak Pi Zero da çoğu Raspberry Pi cihazı gibi Raspbian ile çalışıyor ve Scratch, Minecraft, Sonic Pi gibi popüler uygulamaları çalıştırabiliyor.

RASPBERRY Pİ ZERO NEDİR?

Şu an için sadece ABD ve İngiltere'de satışa sunulan Raspberry Pi Zero'nun özellikleri özetle şöyle sıralanabilir: Broadcom BCM2835 uygulama işlemcisi - 1GHz ARM11 core, 512MB LPDDR2 SDRAM, microSD kart slotu, 1080p60 video çıkışı için mini HDMI soket, veri ve güç için micro USB soketleri, 40-pin GPIO başlığı - Model A+/B+/2B ile aynı, 65mm x 30mm x 5mm ile en küçük form faktörü.

RASPBERRY Pİ NEDİR?

Raspberry Pi, Raspberry Pi Vakfı tarafından okullarda bilgisayar bilimini öğretmek amacılığıyla geliştirilmiş kredi kartı büyüklüğünde tek kartlı bir bilgisayardır. 5$ ile 35$ dolar arasında satışa sunulan Raspberry Pi, ilk modellerinde ARM1176JZF-S 700 MHz merkezi işlem birimini içeren Broadcom BCM2835 mikroçipi üzerine kurulmuştur. Raspberry Pi bilgisayarı Element 14/Premier Farnell, RS Components ve Egoman firmaları tarafından imal edilmektedir. Bu firmalar Raspberry Pi bilgisayarını Internet üzerinde satmaktadırlar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler