FİNANS

Rekabet Kurulu düğmeye bastı! BİM, ŞOK ve Migros'a soruşturma başlatıldı... Dev Marketlerden açıklama gecikmedi

Rekabet Kurulu perakende ve tedarikçilere yönelik iki yeni soruşturma başlattı. Buna göre, Migros'un, CarrefourSA'nın, BİM'in ve ŞOK'un da aralarında bulunduğu soruşturma için marketler KAP'a açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, soruşturmanın kanun ihlali ya da cezai yaptırım ile karşılanacağına yorumlanılmaması gerektiği kaydedildi.

Rekabet Kurulu düğmeye bastı! BİM, ŞOK ve Migros'a soruşturma başlatıldı... Dev Marketlerden açıklama gecikmedi

Aralarında BİM'in, CarrefourSA'nın, Migros'un ve ŞOK'un da bulunduğu perakende şirketleri ve tedarikçilere yönelik iki yeni soruşturma açıldı. Rekabet Kurulu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında CarrefourSA'dan, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş’den (BIMAS), Migros'tan ve Şok Marketler’den (SOKM) KAP'a konu ile ilgili açıklama yapıldı.

bim

BİM yaptığı açıklamada şu sözleri sarf etti:

"Rekabet Kurumu tarafından aralarında Şirketimizin de bulunduğu çeşitli perakende şirketleri ve tedarikçilerine yönelik iki soruşturma açıldığı tarafımıza bildirilmiştir.

Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu teşebbüslerin kanunu ihlal ettikleri, cezai yaptırım ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamayacak olup, konuyla ilgili gelişmeler sermaye piyasası mevzuatına uygun olarak kamuoyu ile paylaşılacaktır."

thumbs_b_c_17305284f646298e991f266171d63aa9

ŞOK ise KAP'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Rekabet Kurumu tarafından, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ("Kanun") 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak, Kanun'un 41. maddesi uyarınca, aralarında Şirketimizin de bulunduğu gıda perakende sektöründe faaliyet gösteren çeşitli teşebbüsler ve tedarikçiler hakkında iki soruşturma açılmasına karar verildiği hususu Şirketimize bildirilmiştir.

Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılması bu aşamada soruşturmaya konu teşebbüslerin Kanun'u ihlal ettikleri veya Kanun kapsamında cezai yaptırım ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamayacak olup, konuyla ilgili gelişmeler sermaye piyasası mevzuatına uygun olarak tam ve zamanında kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

thumbs_b_c_bcb8280b5fc122c637a07329a4271f02

Migros ise yaptığı açıklamada şu sözleri sarf etti:

"Rekabet Kurumu tarafından aralarında Şirketimizin de bulunduğu bazı perakende şirketleri ve bazı tedarikçilere yönelik soruşturma açıldığı tarafımıza bildirilmiştir"

CarrefourSA'dan KAP'a yapılan açıklamada ifadeler yer edindi:

"Rekabet Kurumu tarafından, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ("Kanun") 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak, Kanun'un 41. maddesi uyarınca, aralarında Şirketimizin de bulunduğu hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren bazı perakendeci ve üretici/tedarikçi teşebbüsler hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği hususu Şirketimize bildirilmiştir.

Bilindiği üzere, Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu teşebbüslerin Kanun'u ihlal ettikleri veya Kanun kapsamında cezai yaptırım ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz"

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Okuyucu Yorumları 20 yorum
Umarım para cezası değilde kapatma cezası verilir.
sende ac kalırsın. sanirsinki mahalle bakkalindan aliyor.
Migros fahiş fiyatlı bir market. Boykot edilse fiyatlar deli gibi düşer herkes malını migros satsın diye koşuyor ülkenşn her yerinde mahalle aralarında bakkal gibi bir sürü şubesi var
indirimli ürünleri de bayağı bi indirimde oluyor. 1 aydan fazla oldu hergün 2 alana 1 ini iade ettiği kampanyası var.Reyon çılgınlar gibi boşatılıyor. Yarı fiyatına alıyoruz.İndirimde ise al! Bim in birçok ürünü de ucuz diye alıyoruz ama,aldığımıza da,para verdiğimize de pişman oluyoruz bazen. Bu migosun durumu ucuz satnaktan da olabilir.Rekabet kurulu böyle şeylere kızıyor.
Merkez faiz indiriyor ama bankalar kredi faizlerini indirmiyor, buna neden soruşturma yok. İşinize gelene ses yok.
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler