FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan bir hamle daha! Yabancı sermayeli bankaların işlemlerine kısıtlama getirildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararname ile 'dost olmayan' statüdeki ülkelere bağlı bankaların Rusya'da sermaye ve hisse senedi işlemlerine kısıtlama getirildiği açıklandı. Kısıtlama getirilenler arasında dünyaca ünlü bankalar da var.

Rusya'dan bir hamle daha! Yabancı sermayeli bankaların işlemlerine kısıtlama getirildi

Batılı ülkelerin Rus bankalarına uyguladığı kısıtlamalara Rusya'dan karşılık geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararname ile 'dost olmayan' ülkelere bağlı 45 bankaya kısıtlama getirildi. Kremlin Bilgi Servisi'nde yayınlanan kararnameye göre, Rusya'da hizmet veren banka kuruluşlarının hisse ve sermaye işlemlerini özel izinle yapabilmesi şartı konuldu. Kararnamede, geçtiğimiz 5 Ağustos'ta 'dost olmayan' ülkelerin bankalarının işlemlerine yasak getirilmesine de atıfta bulunularak bu karar doğrultusunda bahsi geçen 45 bankaya kısıtlama getirildiği ifade edildi.

ARALARINDA DÜNYACA ÜNLÜ BANKALAR DA VAR

Kısıtlama listesinde yer alan önemli bankalar arasında Deutsche Bank, Citibank, Yandex Bank, Intesa, Ozon Bank, Goldman Bank, Ekom Bank, Unicredit Bank ve Raiffeisenbank gibi yabancı sermayeli bankalar yer aldı. (İHA)


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler