FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanır? 42 bin 500 personel alınacak! Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama bekleniyor!

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları için çok sayıda vatandaş arama motorlarında sorgulama yapmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'na personel ve işçi alımı gerçekleştirilecek. Personel alımı için tercihler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan KPSS tercih kılavuzuna göre yapılıyor. Tercih işlemleri 5 Aralık 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erdi. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanır?

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanır? 42 bin 500 personel alınacak! Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama bekleniyor!

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçlarının açıklanacağı tarih başvuruda bulunan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanlığı bünyesine 11 bin 317 sürekli işçi, 30 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 1183 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 42 bin 500 işçi ve personel alımı gerçekleştirilecek. Atama yapılacak 30 bin sözleşmeli sağlık personelinden 15 bin 537'si tıbbi sekreterlerden, 5 bin 831'i ise hemşirelerden oluşacak. İşte ayrıntılar...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Konu hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından henüz net bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl yapılan başvurular sonrasında tercih açıklamaları 5 gün sonra netleştirilmişti. KPSS personel alımı için yapılan başvurularda 5 Aralık Pazartesi günü olarak açıklanmıştı. 2021 tercihleri göz önüne alındığı zaman Sağlık Bakanlığı tarafından aralık ayı içerisinde konuya ilişkin açıklama bekleniyor.

BAŞVURU SÜRECİ 5 ARALIK'TA SONA ERDİ

Tercih işlemleri, KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu’nda kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapıldı.

sağlık-bakanlığı-personel-alımı

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler