FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte altın alarmı

Altın fiyatlarındaki dalgalanma uyanıkları harekete geçirdi. Karaborsacıların yanında sahteciler türedi.

Sahte altın alarmı

Uzmanlar, Darphane'nin Pazartesi günü altın satacağını, bu yüzden beklenmesi gerektiğini söyledi

Bütün dünyada gündeme oturan altın, Türkiye'de de piyasaları karıştırdı. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, geçtiğimiz hafta sonunda başlayan dalgalanma, hafta başında zirveye ulaştı. Fiyatlar son ayların en düşük seviyesini gördü, gram altın 78 liraya kadar geriledi. Altındaki bu şok düşüşle vatandaş Kapalıçarşı'ya ve kuyumculara hücum etti. Yoğun talep birkaç gün içinde fiyatları toparlasa da dalgalanma sürdü.

İNTERNETTE SATIYORLAR
Cumhuriyet altını bulunmamasını değerlendiren fırsatçılar, karaborsada altını yüksek fiyatlarla satmaya başladı. Hatta internet sitelerinde bile çeyrek altın pazarlandı. Bu arada sahteciler de türedi. Uzmanlar, böyle zamanlarda çok fazla sahte altının piyasaya sürülebileceği uyarısında bulunuyor. Sahte altının dokunarak anlaşılamayacağını belirten uzmanlar, "Ayarlarda da oynamalar olabilir. Bu yüzden güvenilir firmalardan altın alınsın" dedi. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de sahte altın piyasasında özellikle yaz aylarında, düğün mevsiminde gözle görülür şekilde artış yaşandığını ifade etti.
DARPHANE 5.4 TON SATACAK
Vatandaşlara alınan emtia karşılığında fatura ya da fiş almaları tavsiyesinde bulunan Yıldırımtürk, şöyle devam etti: "Eline sahte altın geçen bir tüketici, önce aldığı yere bunu götürüp, söylemeli... Tüketici yasalarına göre bu iade mümkün. Bu mümkün olmadığı takdirde, ilçelerin kaymakamlıklarında bulunan tüketici hakem masalarına şikayetlerini iletebilirler." Öte yandan talebe yetişemeyen Darphane, kendisine gelen 5.4 ton Cumhuriyet altını siparişi için ilk satışını Pazartesi günü yapacağını duyurdu. Uzmanlar, bu yüzden vatandaşlardan Pazartesi gününü beklemelerini ve karaborsacılara itibar etmemelerini istedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler