FİNANS

Şekerbank’tan ilk çeyrekte 60,7 milyar lira

Şekerbank, 31 Mart 2012 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıkladı. Buna göre senenin ilk 3 ayında bankanın net karı ikiye katlanarak 60,7 milyon lira oldu.

Şekerbank’tan ilk çeyrekte 60,7 milyar lira

Mevduat büyüklüğünü bir önceki aynı döneme oranla yüzde 14 artışla 9,4 milyar liraya çıkaran Şekerbank’ın toplam kredi hacmi ise 2011 ilk 3 aya oranla yüzde 12 artışla 8,9 milyarı buldu.

31 Mart 2012 solo bilanço verilerine göre son 12 ayda yüzde 9 büyüme kaydeden bankanın aktif büyüklüğü 14,5 milyar lirayı gördü. 1,5 milyar lirayı aşan özkaynak büyüklüğü ile bu kalemde senelik artış da yüzde 13 oldu.

Mali tabloları değerlendiren Genel Müdür Meriç Uluşahin, Şekerbank’ın tarıma, esnafa ve küçük işletmelere odaklı ‘Anadolu Bankacılığı’ stratejisinin performansına yansıdığını aktardı. Uluşahin, şöyle devam etti:

“Bundan 5 sene evvel sektörümüzde kıyasıya fiyatlama ve piyasa payı rekabetli bir yarış varken, itidalli ama sağlam bir büyüme hedefiyle belirlediğimiz ‘Anadolu Bankacılığı’ stratejimiz, bugün meyvelerini vermeye başladı. 70 il ve 204 ilçede yaygın şube ağımız ile hizmetlerimiz, Anadolu’da girişimcilere iyi ve kötü günde verdiğimiz destekle yakaladığımız istikrarlı büyüme çizgisini, sürdürülebilir karlılıkla desteklemeye başladık. Müşterilerimiz ile yol arkadaşı olarak birlikte büyürken, hem Bankamıza hem de onlara kazandırmaya gayret ediyoruz.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler