FİNANS

Şimşek Bakanlıkları ikinci kez uyardı

Maliye Bakanı Şimşek, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması için yapılan çalışmaların bir an önce tamamlanabilmesi için bakanlıklara ikinci mektubu gönderdi.

Şimşek Bakanlıkları ikinci kez uyardı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması için yapılan çalışmaların bir an önce tamamlanabilmesi için bakanlıklar ile diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ikinci mektubu gönderdi. Söz konusu mektupla, ilgili kurum ve kuruluşları, çalışmalarını hızlandırması konusunda uyaran Şimşek, "Tüm kamu kuruluşlarının bir an önce elindeki sosyal tesisleri bize bildirmesi gerekiyor. Bundan kaçış yok" dedi.

Listeler oluşturulmaya başlanmıştı
Hükümet, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması amacıyla nisan ayında yeni bir düzenleme yaparak, bu tesislerin satışı, kiralanması veya diğer yollarla değerlendirilebilmesinin önünü açmıştı. Bakan Şimşek de bunun üzerine ilgili tüm kurum ve kuruluşlara bir mektup göndererek, tahsisli/tahsissiz olarak kullanılan gerek Hazine ve gerekse kurumların kendi mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde bulunan tatil köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları, spor tesisleri, misafirhane ve diğer sosyal tesislerin, Maliye Bakanlığı'na bildirilmesini istemişti. Bunun sonucunda da alınan bilgiler doğrultusunda listeler oluşturulmaya başlanmıştı.

Ancak bazı kuruluşların söz konusu bildirimi yapmakta gecikmesi üzerine Bakan Şimşek, ikinci bir mektup göndererek, tüm ilgilileri uyardı.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler