FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu! Diğer emekli maaşlarına da zam olacak mı? AK Partili isim duyurdu: 7 bin 500'ün üzerindeki maaşlar...

Son dakika: En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasını içerden torba teklif, TBMM'ye sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "11 milyona yakın bir vatandaşın bundan faydalanacağını tahmin ediyoruz" dedi. 'Diğer emeklilere zam yapılacak mı?' sorusuyla ilgili olarak Elitaş, "7 bin 500'ün üzerindeki maaşlar aynı kalacak" dedi.

SON DAKİKA | En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu! Diğer emekli maaşlarına da zam olacak mı? AK Partili isim duyurdu: 7 bin 500'ün üzerindeki maaşlar...

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağını açıklamıştı. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasını içerden torba teklif, TBMM'ye sunuldu. 11 milyona yakın kişinin etkileneceği düzenlemeyle ilgili olarak Mustafa Elitaş, "7 bin 500'ün üzerindeki maaşlar aynı kalacak" dedi.

dsadsa

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş şunları ifade etti:

"SSK, BAĞ-KUR VE EYT'LİLER FAYDALANACAK"

"AK Parti iktidarında ortaya çıkan en düşük emekli maaşı gündeme gelmişti. Farklı düzenlemeler vardı. 2023 yılı başında en düşük maaşın 5 bin 500 olması konusunda kanun teklifimiz geçmişti. En düşük emekli aylığı alanlar Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde çerçevesinde en düşük maaş alanların maaşı 7 bin 500'e çıkacak. EYT kapsamına girenlerde 5 bin 500 alanlar vardı, onlarınki de 7 bin 500'e çıktı. Bundan SSK, Bağ-Kur'lular, EYT'liler faydalanacaktır. 11 milyona yakın bir vatandaşın bundan faydalanacağını tahmin ediyoruz.

"İMTİYAZ GETİRİYORUZ"

Geçici işçilerin çalıştıkları kurumda kadrolu işçi haline dönmesi için imtiyaz getiriyoruz. Kadrolarda boşluk olduğu takdirde kurum ilan edecek ve kıdem sırasına göre halen çalışmakta olan veya çalışma hakkı bulunan geçici işçilere öncelik vermekle birlikte onların iş haddini çevirmiş olacak.

DİĞER EMEKLİLERE ZAM OLACAK MI?

Kanun çerçevesinde hesaplama yöntemlerine göre şu anda 7 bin 500 TL'den aşağıda emekli maaşı alan kimse onların maaşı doğrudan 7 bin 500'e çıkarılacak. 7 bin 500'ün üzerindeki maaşlar aynı kalacak.5 bin 500 TL iken de hiç kimse bununla ilgili ağzını açıp bir şey söylemedi.

Biz bunu 5 bin 500'e çıkarmasaydık EYT'lerin bir kısmı 3 bin lira maaş alacaktı. EYT'yle emekli olanlar en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL almış olacak. 7 bin 500 TL'nin altında alan 11 milyon civarında kişi bundan faydalanacak. 6 milyona yakını 2 bin TL civarında bundan faydalanacak."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler