FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | Ankara'da kritik 'asgari ücret' zirvesi! Türk-İş Başkanı Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra açıkladı: Perşembe gününe kalmadan rakam belli olur

Son dakika haberi: Asgari ücret zam pazarlığında ikinci toplantı bugün yapılırken; Ankara akşam saatlerinde sürpriz bir zirveye ev sahipliği yaptı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi. Kritik görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Türk-İş Başkanı Atalay, asgari ücret zammı görüşmelerinde belli bir noktaya geldiklerini duyurdu. Atalay, "Perşembeyi bulmadan bir neticeye varılacağını ümit ediyorum" dedi.

SON DAKİKA | Ankara'da kritik 'asgari ücret' zirvesi! Türk-İş Başkanı Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra açıkladı: Perşembe gününe kalmadan rakam belli olur

Son dakika: Milyonların gözü asgari ücret zammına çevrilmişken, akşam saatlerindeki sürpriz zirve kulisleri hareketlendirdi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Kritik görüşmede, masada asgari ücret zammının olduğu belirtildi.

SON DAKİKA | TÜRK-İŞ BAŞKANI: PERŞEMBEYE KADAR RAKAM BELLİ OLUR

Görüşmenin ardından Türk-İş Başkanı Atalay, açıklamalarda bulundu. Atalay'ın açıklamaları şöyle;

545

"Biz bu arada sayın Bakanla iki kere konuşma imkanı bulduk. Saat 19.00'da buraya geldim. 19.30 civarında beyefendinin yanına girdik. Aşağı yukarı 1 saat 15 dakika kendisine anlatma imkanı buldum. Belli bir yere geldik. Şimdi buradan çalışma bakanına gideceğim. Sayın Bakan beni bekliyor. Sonra bu akşam toplayabilirsek yoksa sabaha komisyonu toplayacağım. Yarın TİSK Başkanı ile bir toplantı olacak. Perşembeyi bulmadan neticeyi varacağını umut ediyorum. Taleplerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim.

"BELİRLİ BİR NOKTAYA GELDİK"

Belirli bir noktaya geldik. Şimdi Çalışma Bakanı ve TİSK Başkanı ile belli bir noktaya gelmeden bir şey söylemem olmaz. Ben resmi ağızım. Ben son noktayım. Kendimi de sizi de sıkıntıya sokacak, mahcup edecek bir şey söylemiyorum. Talep ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Perşembeden evvel olur diye umut ediyorum. Yarın olma ihtimali yüzde 50. Bu gece olmaz. Perşembeyi bulmaz.

"EN KÖTÜ ÇARŞAMBA GÜNÜ BELLİ BİR NOKTAYA VARIRIZ"

Ben ne söylediğimi burada söylersem, işi garantiye almadan insanları beklenti içine sokmanın anlamı yok. Onun için bakan beyle bir kez daha konuşayım. En kötü Çarşamba günü belli bir noktaya varırız."


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler