FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme! Türk-İş Başkanı'ndan açıklama geldi

Milyonlarca çalışan temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyor. Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü. Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte asgari ücret zammına ilişkin son dakika haberinin detayları…

Son dakika: Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme! Türk-İş Başkanı'ndan açıklama geldi

Son dakika: Asgari ücrete zamla ilgili kritik bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi'nde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezindeki görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atalay konuşmasında güzel bir görüşme olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her şeyin farkında olduğunu söylediğini aktardı. İşte son dakika gelişmesinin tüm detayları...

AA-20220616-28180140-28180136-TURKIS_GENEL_BASKANI_ATALAYDAN_ASGARI_UCRET_ACIKLAMASI

ATALAY'DAN AÇIKLAMA

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Atalay görüşmenin içeriğine ilişkin açıklamada bulundu. Atalay, "Cumhurbaşkanımızdan iki gün önce randevu istedik. Çalışma hayatındaki sorunlarla ilgili. Bugün kendisi ile konuşma imkanı bulduk. Gündemde ne var gündemde asgari ücret var, emeklilerin durumu, var EYT var ne varsa geçici işçiler, taşeronla ilgili her konuya A'dan Z'ye konuşma imkanı bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Çalışma Bakanı ve taraflarla çalışma yapılacağını, onunla ilgili önümüzdeki günlerde bize bir haber vereceğini ifade ettiler. Hangi noktaya geldik diye bir rakam konuşmadık. Asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü, emeklinin durumunun ortada olduğunu, kamuoyunun bildiklerini, sizin bildiklerinizi anlatma imkanı buldum. Cumhurbaşkanımız, 'Bunlarla ilgili çalışma yapıyoruz, arkadaşlarımız çalışma yapıyor önümüzdeki günlerde size ve kamuoyuna da bilgi vereceğiz, sizi çağırır konuşuruz' dediler" dedi.

AA-20220616-28180140-28180137-TURKIS_GENEL_BASKANI_ATALAYDAN_ASGARI_UCRET_ACIKLAMASI

'BİR RAKAM YOK ORTADA'

Görüşmede bir rakam konuşulmadığını kaydeden Atalay, "Bir rakam yok ortada ama asgari ücretin Ocak ayı ile şu an alım gücünü konuştuk. Gündemdeki ne sorunlar varsa A'dan Z'ye konuşma imkanı bulduk bizi dinledi anlatmamız gerekenleri noksansız anlattık. Benim, 4 aydır söylediğim bir iş var. Asgari ücreti her ayın 4'ünde enflasyon açıklanıyor aralığı ocağı beklemeyelim her ay enflasyonu verilsin. 4 ay evvel söyledim ben gene aynı noktadayım. Bugüne kadar biz Aralık ayının dışında asgari ücret toplamadık. Ama şartlar öyle bir hale getirdi ki bırakın Aralık ayını, biz Haziran ayını bile bulduğumuz zaman insanlar alım gücünü kaybetti" diye konuştu.

Görüşmenin güzel geçtiğini belirten Atalay, "Güzel müspet bir görüşme oldu. Cumhurbaşkanı 'ben her şeyin farkındayım' dedi. Bizim elimizdeki rakamlar onların elinde de var. Çalışma bakanımız çalışma yapıyor diye ifade etti. İnşallah önümüzdeki günlerde kamuoyuna müspet bir haber verirler. Ben toplumu memnun edecek bir şey olur diye düşünüyorum. İşverenlerin büyük bölümü artsın istemiyor. Atsın ama artan tarafı devlet karşılasın diyorlar" açıklamasında bulundu.

Asgari ücrete yapılan zammın yüzde 73,5’e yükselen enflasyon karşısında erimesi ile asgari ücrete zam konusu, hem hükümet hem de muhalefet kanadında yer almaya devam ediyor.

Asgari ücrete ikinci kez zam yapılıp yapılmayacağı henüz netleşmedi. Asgari ücret yılbaşında yüzde 50,5 zamla 4 bin 253 liraya yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" açıklaması yapmıştı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Haziran'da yapılan Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda 3600 ek gösterge müjdesi verirken asgari ücret için de dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Yılbaşında, tüm çalışanların durumlarını ekonomide gelinen noktaya uygun şekilde gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız." diye konuşmuştu.

BAKAN BİLGİN'DEN 'TEMMUZ ZAMMI' AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada; ''Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde Temmuz dönemi var. Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır.'' demişti.

AA-20220616-28180140-28180138-TURKIS_GENEL_BASKANI_ATALAYDAN_ASGARI_UCRET_ACIKLAMASI

AA-20220616-28180140-28180139-TURKIS_GENEL_BASKANI_ATALAYDAN_ASGARI_UCRET_ACIKLAMASI

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler