FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | Bakan Mehmet Şimşek'ten 'TL varlıklara ciddi bir talep var' açıklaması

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. Şimşek "Son aylarda hemen hemen her alanda programa bir güven var, TL varlıklara ciddi bir talep var." dedi. Öte yandan yatırımcılara uyarı yapan Şimşek, "Borsa oyun alanı değildir." ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA | Bakan Mehmet Şimşek'ten 'TL varlıklara ciddi bir talep var' açıklaması

Son dakika haberi: Ekonomiye ilişkin gelişmeler dikkatle takip edilirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli açıklamalar geldi. Borsa İstanbul'un 150. yıl dönümü programında konuşan Bakan Şimşek, "Son aylarda hemen hemen her alanda programa bir güven var, TL varlıklara ciddi bir talep var. Sermaye piyasalarımızın önü açılacak, ekonomimiz dünyaya oranla daha hızlı büyüyecek" ifadelerini kullandı.

"SERMAYE PİYASALARININ ÖNÜ DAHA FAZLA AÇILMIŞ OLACAK"

Devamında OVP'nin önemli bir hedefi sermaye piyasalarını derinleştirmek olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Enflasyonun düşmesi ile sermaye piyasalarının önü daha fazla açılmış olacak" şeklinde konuştu.

şşşşş

"ENFLASYONUN TEK HANEYE İNMESİ ELİMİZİ GÜÇLENDİRECEK"

Şimşek "Tüm vatandaşlara finansal okuryazarlık dersini vermemiz gerekiyor. Enflasyonun tek haneye düşmesiyle birlikte firmalarımız çok daha makul maliyetlerle kaynağa erişecek. Küresel rekabette bu elimizi güçlendirecek." ifadelerini kullandı.

"BORSA OYUN ALANI DEĞİLDİR"

Şimşek "Borsa sermaye piyasalarının çok değerli bir kurumudur. Bunun sağlıklı işlemesi bizim için çok önemli. Borsanın sağlıklı işlemesi firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacaktır. Borsa bir oyun alanı değildir." dedi.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler