FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | En düşüğü 7.500 TL olmuştu! Bakan Bilgin duyurdu: İşte zamlı emekli maaşlarının ödeneceği tarih...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır" dedi.

SON DAKİKA | En düşüğü 7.500 TL olmuştu! Bakan Bilgin duyurdu: İşte zamlı emekli maaşlarının ödeneceği tarih...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

AK PARTİLİ İSİMLERDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşı ve geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren teklife ilişkin etki analizi bilgilerini paylaşacağını söyledi.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, komisyonun son görüşmesinin bugün yapılacağını öngördüğünü dile getirerek, kanunların milletvekilleri tarafından teklif edildiğini anımsattı. Öztürk, usul açısından bir eksiklik olmadığını belirterek, teklifin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Komisyon Başkanı Yılmaz, daha kaliteli bir yasama ortamı oluşturulması konusunda tüm milletvekillerinin ortak sorumlulukları bulunduğuna işaret ederek, yeni sistemin kültürünün ve teamüllerinin oluşmasının belli bir süreç alacağını dile getirdi. Kuvvetler ayrılığının, kuvvetler kopukluğu veya çatışması anlamına gelmediğine dikkati çeken Yılmaz, kuvvetlerin diyaloğu ve işbirliği olmadan nitelikli çalışma yapılamayacağını kaydetti.

Yılmaz, gelecek dönemde yeni bir İçtüzük hazırlanmasına yönelik temennisini dile getirerek, tekliflerin etki analizleriyle birlikte sunulmasının önemine dikkati çekti.

Komisyona gelen 3 binin üzerinde kanun teklifi bulunduğunu bildiren Yılmaz, tekliflerin birleştirilmesi hususuna diğer komisyonlarda olduğu gibi Plan ve Bütçe Komisyonunda da olumlu yaklaşılmadığını anlattı. Yılmaz, tartışmaların sonunda yapılan oylamada son sözü Meclis'in söylediğini de anımsattı.

BAKAN BİLGİN ZAMLI MAAŞLAR İÇİN TARİH VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerine yapılacak olan artış için bir açıklama yayımladı. En düşük emekli maaşının 7.500, bayram ikramiyelerinin de toplamda 4.000 TL olmasına ilişkin yapılan duyurunun ardından ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin zamlı maaşların hangi tarihte yatacağını açıkladı. Bakan Bilgin, "2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır" dedi.

1 (151)

Bakanlık'tan yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından emekliler hep önceliklerimiz arasında olmuştur. Bugün TBMM Genel Kurulu gündeminde yer alan çalışmamızla birlikte sosyal devlet anlayışıyla emeklilerimizi enflasyonun tahribatına karşı koruyacak iyileştirmeler yapmaya devam ediyoruz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 TL OLUYOR

2019 yılında 1.000 TL olarak getirilen emekli alt sınır aylığı 2020 yılında 1.500 TL’ye, 2022 yılı Ocak ayında 2500 TL’ye yükseltilmiştir. 2022 yılı Temmuz itibariyle 3.500 TL’ye, 2023 yılı Ocak itibariyle de 5.500 TL’ye yükseltilmiştir.

5.500 TL olan emekli alt sınır aylığı tutarı 2023/Nisan ödeme dönemi itibariyle de yüzde 36,36 artışla 7.500 TL'ye yükseltilecektir. Böylece en düşük emekli maaşı Aralık 2022’ye göre yüzde 114,3 artırılmış olacaktır. 2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır. Emeklilerimize hayırlı olsun.

1 (205)

BAYRAM İKRAMİYELERİ YÜZDE 82 ARTIŞLA 2 BİN TL’YE YÜKSELTİLİYOR

2018 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1.000’er TL olarak ödenmeye başlanılan bayram ikramiyesi 2021 yılında 1.100 TL’ ye yükseltilmiştir. Yeni düzenleme ile bu tutar yüzde 82 artışla 2.000 TL’ye yükseltiliyor.

Emeklilerimiz hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda 2.000’er TL ikramiye alacaklardır. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacaktır. Emeklilerimizin bayramlarını kutlu geçirmeleri için 2018’den bugüne kadar 114 milyar TL bayram ikramiyesi ödenmiştir. 2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi, Nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde ödenecektir.

2.000 TL bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında, iş kazası geliri alanlara sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödenecektir. Bayram ikramiyesi emekliliği hak edenin dosyasında birden fazla hisse oranında gelir ve aylık alanlara da en fazla hangi dosyadan ödeme yapılacak ise o dosyadan ödenecektir."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler