FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | 1.430, 1.750, 2.750 TL... Bayram ikramiyesi ve en düşük emekli maaşı için zam hazırlığı! 3 formül masada

Son dakika: Milyonlarca emekli ve EYT ile emekli olmak için gün sayanlar her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenen bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile TÜED Başkanı Kazım Ergün konuyu görüşmek için bir araya geldi. Görüşme sonrası Bakan Bilgin, "En düşük emekli maaşını ve bayram ikramiyesini yükseltecek çalışmalarımız var" dedi. Peki 2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte haberin detayları…

SON DAKİKA | 1.430, 1.750, 2.750 TL... Bayram ikramiyesi ve en düşük emekli maaşı için zam hazırlığı! 3 formül masada

Son dakika haberi… Ramazan ayının gelmesi ile birlikte emeklilerin gözü bir kez daha bayram ikramiyesine çevrilirken, bu konuda bugün sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Saat 12.00'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, dernekte biraraya geldi. Görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşı ve emeklilerin bayram ikramiyesini yükseltecek çalışmalar üzerinde durulduğunu belirtirken çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağını açıkladı. Peki bu yıl bayram ikramiyelerine zam var mı? Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte son dakika haberinin detayları…

SON DAKİKA | BAKAN BİLGİN DUYURDU! EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYESİ YÜKSELİYOR

Kritik görüşme sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamalar şöyle;

"5 bin 500 liranın bugünkü şartlar için yetersiz kaldığı konusunda ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatifler çalışmalar yaptık. En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Emeklinin bayram ikramiyelerini yükseltecek çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak düzenlemeyi ayrıntılı olarak çalıştım. Bu hafta içerisinde, en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. İnanıyorum ki emeklilerin beklediği, daha rahat bir nefes alacağı önerilerimizin de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirecektir. Bütün emeklilerin hayatında bu çalışma bir rahatlama sağlayacaktır."

EYT'LİLER DE ALABİLECEK

Bakan Bilgin ayrıca en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi.

1 (192)

DEPREM BÖLGESİNE ÖZEL ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMASI

Bakan Vedat Bilgin, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği şehirleri kapsayacak şekilde asgari ücret düzenlemesine yönelik bir çalışma olduğunu da söyledi. Bakan Bilgin, "Sınırlı bir bölgeyle ilgili asgari ücret çalışması var, bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağım" diye konuştu.

BİLGİN'DEN EYT SORUSUNA YANIT

Bakan Bilgin, gazetecilerin EYT ile ilgili sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"- 5000'den başlayıp 9000 güne kadar prim ödeyenler var. 9 bin ile 7 bin 200 prim ödeme günü var. Bizim kamuoyuna söylediğimiz şey çok açıktır. Emeklilikte yaşa takılan ne demek, kanun geri işlemiştir. Bu mağduriyet meydana getirmiştir. Hukuk kuralı geri işlemez. Bunu ortadan kaldırdım. Emeklilere saygı duyalım, emeklilerle ilgili reform şeklinde düzenleme yapmayı konuşuyoruz."

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2023 İÇİN NE OLACAK?

TÜED Başkanı Ergün önceki gün yaptığı açıklamada emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen 1.100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istemişti. Görüşmenin bu talep üzerine planlandığı öğrenilirken, emeklilere verilecek yeni ikramiye tutarlarının da belirlenmesi öngörülüyordu.

1 (178)

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAMDA 3 FORMÜL

Sabah'ta yer alan habere göre zam beklentisi için 3 ihtimal bulunuyor. İlk hesapta emekli ikramiyelerine yapılacak zam oranında enflasyonun dikkate alınması öne çıkıyor. Burada yıllık enflasyon dikkate alındığında Şubat ayında Yüzde 55.18'lik rakam ortaya çıkmıştı. Bu oran dikkate alınırsa 1.100 TL'lik ikramiye 1.750 TL'yi buluyor. Toplamda her emekli yılda 3.500 TL'lik ikramiye almış olacak.

1 (113)

REFAH PAYI İHTİMALİ

Bu hesapta ise Ocak ayında emeklilere yapılan enflasyon artışı ve refah payı öne çıkıyor. Buna göre emeklilere yapılan 6 aylık artış oranını Hükümet refah payı ile birlikte yüzde 30'a çıkartmıştı. Bu oran dikkate alındığında ise 1.100 liralık ikramiye 1.430 liraya yükseliyor. Bunun 1.500 TL'ye tamamlandığı düşünülürse toplam ikramiye yıllık 3.000 TL'yi buluyor.

TABAN MAAŞA GÖRE İKRAMİYE

Bu ihtimalde ise toplam ikramiyenin 5.500 TL yapılması. 1.100 TL'lik ikramiyenin 2.750 TL yapılması ve toplamda da 5.500 TL ile en düşük emekli maaşına eşitlenmesi söz konusu olabilecek.

BAYRAM İKRAMİYELERİNİN ÖDENECEĞİ TARİH

Bu yıl Ramazan Bayramı 21-23 Nisan arasında idrak edilecek. Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin 1 hafta öncesinden hesaplara yatması bekleniyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler