FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | EYT yoğunluğundan sonra SGK merkezleri kararı! 2. günde SGK önünde yine kuyruk... Zamlı ödemek istemeyenler akın etti

Son dakika haberi: Sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerinin yarın 09-12 ve 13-17 saatleri arasında hizmet vereceği duyuruldu. Milyonların beklediği EYT düzenlemesinin detaylarının belli olmasıyla dün SGK önlerinde uzun kuyruklar olduğu görüldü. 2. mesai gününde de SGK önlerinde aynı yoğunluk yaşandı. 1 Ocak 2023 itibarıyla borçlanma tutarında asgari ücret zam oranı olan yüzde 54.6’lık bir artış yaşanacağı için son günleri değerlendirmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla.

SON DAKİKA | EYT yoğunluğundan sonra SGK merkezleri kararı! 2. günde SGK önünde yine kuyruk... Zamlı ödemek istemeyenler akın etti

Son dakika haberi: EYT düzenlemesiyle alakalı kararın açıklanmasının ardından SGK önündeki uzun kuyruklar 2. mesai gününde de sürdü. 1 Ocak 2023 itibarıyla borçlanma tutarında asgari ücret zam oranı olan yüzde 54.6'lık bir artış yaşanacağı için vatandaşlar son günleri değerlendirmek istiyor. Öte yandan SGK'dan EYT yoğunluğu ve SGK merkezleri ile alakalı flaş bir karar geldi. Buna göre Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezleri cumartesi günü de hizmet verecek. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

SGK'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA: CUMARTESİ GÜNÜ DE HİZMET VERECEKLER

SGK'dan yapılan açıklamada "Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik Merkezlerimize yapılan borçlanma başvurularının yoğunluğu göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın borçlanma başvurularının alınması adına tüm Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz 31/12/2022 günü (Cumartesi) 09:00-12:00 ve 13:00-17:00 saatleri arasında hizmet verecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

SGK ÖNLERİNDEKİ UZUN KUYRUKLAR DEVAM EDİYOR

NTV’de yer alan habere göre, dünün ardından bugün de SGK önlerinde benzer bir manzara var. Hatta bugünkü kalabalığın dünden daha fazla olduğu görülüyor. Haberde Şişli sosyal güvenlik merkezinin önünde sabahın ilk ışıklarıyla beraber EYT’den faydalanmak isteyenlerin oraya geldiği ve kuyruğa geldiği ifade edilirken bir düzen oluşturulduğu, belgelerin/formların dağıtıldığı ve formları dolduranların bir bir içeriye alındığı aktarıldı.

SGK önünde yüzlerce metre uzunluğunda kuyruğun olması dikkat çekti. Kuyruğun nedeni ise EYT’li olup düzenlemeden yararlanacakların askerlik ve doğum borçlanmasıyla ilgili başvuruları. Bu başvurular kapsamında dün birçok merkezde uzun kuyruklar oluşmuştu, bugün de benzer bir manzara oldu.

e1

1 OCAK 2023 İTİBARIYLA ARTACAK

1 Ocak 2023 itibarıyla borçlanma tutarında asgari ücret zam oranı olan yüzde 54.6’lık bir artış yaşanacağı için son günleri değerlendirmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Peki, askerlik, doğum borçlanması için 31 Aralık’tan önce başvurmanın avantajı ne? Hizmet borçlanması dilekçesini 31 Aralık 2022 tarihine kadar verenler, bu yılki asgari ücret üzerinden, 1 Ocak 2023 tarihinden sonra dilekçe verenler ise yüzde 54.6 oranında zamlanan yeni asgari ücret üzerinden prim ödeyecekler.

76 BİN 860 LİRAYA YÜKSELECEK

18 ay askerlik borçlanmasının maliyeti yaklaşık 37 bin liradan 57 bin 600 liraya çıkacak. 720 günlük doğum borçlanmasının maliyeti ise yaklaşık 49 bin 600 liradan 76 bin 860 liraya yükselecek. Bu farkı ödemek istemeyenler bir an önce işlemlerini yaptırmak istiyor.

Prim gün sayısını öğrenmek için sabahın erken saatlerinden itibaren gelenler de var. EYT düzenlemesi ile yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emekli olmaya hak kazandı. SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı olmayacak, şartları sağlayan herkes emeklilik hakkından faydalanabilecek.

e2

SGK’dan da açıklama gelmişti. Yasa yürürlüğe girmeden aylık bağlama işleminin yapılamayacağı duyurulmuştu. Ancak aylık bağlatmak için gelenlerin de olduğu belirtildi. Dün de o kuyrukta bunlar da vardı ama art arda açıklamalar yapıldı.

Bakan Bilgin de dün akşam bu kuyrukların oluşmasına ihtiyaç henüz yok dedi. Yani yasalaştıktan sonra başvurular kabul edilecek şeklinde bir açıklama yaptı. Yasal süreç tamamlandıktan sonra başvuru süreci başlayacak dedi.

Bu başvurular e-devlet sistemi üzerinden de yapılıyor. Yani vatandaşların bu merkeze gelmesi gerekmiyor.

AW792785_01

Dün başlayan başvuru trafiğinde, uzun kuyruklar oluşmuştu. Bu sabah itibarıyla da güvenlik merkezleri kapılarının 8.30'da açtı. Başvurular tekrar alınmaya başladı. Şişli’de de uzun bir kuyruk oluştu. Öte yandan EYT düzenlemesi sonrası Küçükçekmece’de vatandaşlar ikinci gününde de sabah saatlerinden itibaren SGK önünde sıraya girdi. Yoğunluk ikinci gününde de devam ediyor.

AW792785_02


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler