FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi için 3 farklı faiz oranı iddiası: Gerçek ortaya çıktı

Son dakika: Durma noktasına gelen konut satışlarını canlandırmak için yeni bir kampanya hazırlandığı iddia ediliyordu. Bu kapsamda konut kredisinde 3 farklı faiz oranı geleceği, alt, orta ve yüksek gelir grubu için farklı faiz oranlarının uygulanacağı belirtilmişti. Faizin evin fiyatı arttıkça artacağı, düştükçe düşeceği ifade edilmişti. Ancak konuya ilişkin gerçek ortaya çıktı.

SON DAKİKA | Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi için 3 farklı faiz oranı iddiası: Gerçek ortaya çıktı

Son dakika: Konut fiyatlarında yaşanan artış ve krediye ulaşmaktaki zorluk sonrasında konut satışları durma noktasında geldi. Ekim ayında sadece 102 bin 660 konut satılırken bunun 13 bin 268'i krediyle gerçekleşti. Konut satışlarını artırmak için yeni bir kampanya devreye alınacağı iddia edildi. Buna göre alt, orta ve yüksek gelir grubuna farklı faiz uygulanacak ve evin fiyatı arttıkça faiz oranı artacak, düştükçe faiz oranı düşecek.

thumbs_b_c_6656de3d722f4801f33ec3311c6a6265

YILBAŞINA HAYATA GEÇMESİ PLANLANIYORDU

Ekim ayında sadece 102 bin 660 konut satıldı. Bunun da 13 bin 268'i banka kredisiyle gerçekleşti. Artık durma noktasına gelen konut satışları için yeni kredi kampanyasının yolda olduğu belirtiliyordu.

Show Haber'in haberine göre yeni kredi kampanyasının detayları ortaya çıkmaya başladı. Alt, orta ve yüksek gelir grubu için 3 farklı faiz oranı uygulanacak. Faiz oranları da 0.69 ila 1.20 arasında değişecek. Yeni kampanyanın konut sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor. Artık evin değerine göre faiz oranı belirlenecek. Evin fiyatı arttıkça faiz oranı artacak, düştükçe faiz oranı düşecek. Kredi kampanyasının yeni yılla birlikte hayata geçmesi planlanıyor.

Ancak Mynet'in bakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre böyle bir çalışmanın henüz bulunmadığı öğrenildi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler