FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika | Kur Korumalı Mevduat (KKM) için yeni karar: 1 Ocak'ta sona eriyor! Döviz hesapları devam edecek

Son dakika haberi: 2021 yılının sonlarında başlayan Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulaması için yeni karar alındı. 1 Ocak'tan itibaren artık TL dönüşümlü KKM hesabı açılamayacak. Döviz hesapları için ise farklı bir süreç işleyecek. Peki TL dönüşümlü mevcut KKM hesapları ne olacak? İşte Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıklamasıyla detaylar...

Son dakika | Kur Korumalı Mevduat (KKM) için yeni karar: 1 Ocak'ta sona eriyor! Döviz hesapları devam edecek

Son dakika haberi: Bir süredir gündemde olan 'Kur Korumalı Mevduat (KKM) ne zaman bitecek?' sorusunu yanıtını buldu. Vadesi dolan TL hesapları artık sona erecek.

thumbs_b_c_e25e8d9e9fbe0d9cd75ecf2767dfff54

TL HESABI AÇILAMAYACAK

TCMB'den bankalara gönderilen yazıya göre, 1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak. Vade sonlarında mevcut TL dönüşümlü KKM hesaplarının yenilemesi yapılamayacak.

DÖVİZ HESAPLARI DEVAM EDECEK

Döviz dönüşümlü KKM'de ise yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam edecek.

thumbs_b_c_97f9295f918a21e7bdeb74a4e4e8833c

Bankalara giden yazıya göre, 1 Ocak 2024'ten önce açılan ve vadesi henüz gelmemiş TL dönüşümlü kur korumalı hesapların vade sonu ve diğer işlemleri "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tarafından Desteklenmesine İlişkin Uygulama Talimatı" hükümleri kapsamında yürütülecek.

"Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar" ile söz konusu hesapların açılma süresi 31 Aralık 2023'e kadar uzatılmıştı.

(AA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler