FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika | Moody's Türk bankalarının kredi notunu değiştirdi! Negatiften durağana çevrildi

Son dakika haberi: Türk bankaların görünümüyle ilgili Moody's tarafından yapılan son değerlendirmede önemli bir gelişme yaşandı. Kredi derecelendirmeleri bakımından Türk bankalarının görünümü durağana çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin Moody's tarafından olumlu değerlendirildiğini açıklamıştı.

Son dakika | Moody's Türk bankalarının kredi notunu değiştirdi! Negatiften durağana çevrildi

Son dakika haberi: Moody's, Türk bankalarıyla ilgili yeni kararının yer aldığı analizini yayımladı. Uluslararası derecelendirme kuruluşu Türk bankalarının görünümünü değiştirdi.

thumbs_b_c_4d4cfeef862b58844d608b2cf587d42d

Moody's tarafından paylaşılan son rapora göre Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevrildi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN 'MOODY'S' AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından, Türkiye'nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin olumlu değerlendirildiğini açıklamıştı.

Bakan Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti:

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin ülke kredi görünümü ve notu açısından olumlu olduğu değerlendirmesi yaptı. Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz."

(AA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler