FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | Togg'a özel kredi desteği! Erdoğan'ın çağrısı sonrası yeni açıklama: "Kamu bankaları..."

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Togg için bankalara yaptığı kredi çağrısının ardından yeni bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaptığı açıklamada "Kamu bankalarımız bunun için çalışıyor" diye konuştu.

SON DAKİKA  | Togg'a özel kredi desteği! Erdoğan'ın çağrısı sonrası yeni açıklama: "Kamu bankaları..."

Son dakika: Togg’a özel kredi desteğiyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Togg için bankalara yaptığı kredi çağrısıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kamu bankalarının harekete geçtiğini duyurdu.

OKTAY: "KAMU BANKALARIMIZ ÇALIŞIYOR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Kamu bankalarımız bunun için çalışıyor" ifadelerini kullandı. 'İlk hedefimiz kapasite artırımı olacak' diyen Oktay, "Bataryayla alakalı da yeni ortaklıklar kuruldu. Onun da üretim tesisi için çalışıyoruz. Daha güzel haberler vermeye devam edeceğiz." dedi.

dfgdgh

ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

jgjk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı canlı yayında çağrı yapmış "Öncelikle kamu bankalarımız niye var? Elbette Togg ile kampanya yapma noktasında kamu bankaları için bu iyi bir fırsat olacaktır. Buradan kendilerine çağrıda bulunuyorum, gerekirse tabii kendileriyle de bir ortak toplantı yapıp böyle bir zemini oluşturmaları hususunda inşallah bu adımı atmayı ben de düşünüyorum. Nasıl konutta böyle bir imkan hazırladıysalar, otomobilde de özellikle Togg'a yönelik böyle bir adım atılabilir" ifadelerini kullanmıştı.

AK PARTİ SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ'NE KENDİ KULLANDIĞI TOGG İLE GELDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara'nın Sincan ilçesinde ziyaret ettiği AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ne kendi kullandığı Türkiye'nin otomobili Togg ile geldi. Oktay, araçtan indikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Oktay, "Bugün keyfimiz mükemmel; ama Togg ile gelince sürüş keyfimiz de harikaydı. Dolayısıyla keyfimiz daha arttı. Aslında 'otomobil' de demiyoruz biliyorsunuz; 'akıllı cihaz' diyoruz. Gerçekten de akıllı cihaz. Muhteşem bir sürüş konforu. Otomasyon ve bilişim sistemlerinin elektronik sistemlerini bünyesinde barındıran bir ekosistem aslında, bir eko cihaz bu. Her zaman yeni versiyonları geliştikçe bunu her kim alıyorsa nasıl telefonlarda yeni imkanlara kavuşuluyor; bunda da yeni imkanlara kavuşuyor olacaksınız. Türkiye’nin otomobili Türkiye Yüzyılı’nın müjdelerinden bir tanesi" dedi.

4f548fedf6ed56b32687f00df91f33cb

"İLK HEDEFİMİZ 1 MİLYON TOGG'U YOLLARA SÜRMEK OLACAK"

Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu bankalarına Togg için kredi çağrısı yapmasına ilişkin, "Bununla ilgili bir çalışma var zaten. Cumhurbaşkanımız önceden de bu talimatları vermişlerdi. Kamu bankalarımız bununla ilgili bir çalışmayı yürütüyorlar. Zaten o sonlandığı zaman da gerekli açıklamaları yaparız. Henüz şu aşamada ayrıntı paylaşamıyoruz. Ama bankalarımız da bunu çalışıyor. Cumhurbaşkanımızın da bu çerçevede bir talimatı var. İçeriden ve dışarıdan çok yoğun talep var. Şu andaki en büyük sıkıntımız, kapasitemiz. Dolayısıyla hemen daha şimdiden kapasite artırımı ile ilgili çalışmalar başladı. Kısmet olursa ilk hedefimiz 1 milyon Togg’u yollara sürmek olacak. Onunla ilgili yeni fabrikaların açılmasıyla ilgili de yatırımı ile ilgili de o çalışmalar daha şimdiden başlamış durumda. Bu da yine ilklerden birisidir. Yani yeni çıkardığınız bir otomobilin, yeni çıkardığınız bir markanın daha çıktığı gün kapasite artırımı ile alakalı yatırımları değerlendiriyorsunuz. Bu gerçekten çok gurur verici bir olay" ifadelerini kullandı.

13a9681fd95eb9de80d0b4181e896941

"GÜVENDİĞİMİZİN BİR GÖSTERGESİ"

Oktay, yine Gemlik’te tesislere yakın bir bölgede batarya ile ilgili yeni ortaklıklar kurulduğunu dile getirerek, "Onunla ilgili de inşallah yine kısa sürede üretim tesisi, Ar-Ge merkezleri ve o teknolojiye hakim olacağımız altyapı da şu anda çok yoğun şekilde çalışılıyor. Bu güzel haberler devam edecek. Daha güzel haberleri hep beraber göreceğiz" dedi.

87a94481734a98b58cdcfbfe2038f8bf

Oktay, Togg'un tüm bürokrasiye yayılması yönünde bir teşvik mekanizması olup olmayacağına ilişkin de "Şu anda söylediğimiz olay yine bir kapasite sorunu. Aslında bizim kabine olarak bunu kullanıyor olmamızın altında yatan sebep, güvendiğimizin bir göstergesi ve gerçekten de bir konfor sürüşü var. Bu gururu hep birlikte paylaşalım istiyoruz. Ümit ediyoruz ileride daha üst segmentlerle birlikte zaten bütün dünyada kullanılır hale gelir inşallah" dedi.

723de52db7d3085ac4933993c4499f15

Oktay, açıklamasının ardından seçim koordinasyon merkezinde partililerle bir araya geldi, ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

04846476f59acc46ec3ed846cd5cb5d8

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler