FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan 'O iş bitti' demişti! Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkileri durdurdu

Bloomberg'e konuşan iki Türk yetkiliye göre, Türkiye İsrail'e ihracatı ve İsrail'den tüm ithalatı durdurdu. Konutla ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak basın toplantısında İsrail ile ticarete ilişkin sorulan soruya 'O iş bitti' yanıtını vermişti.

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan 'O iş bitti' demişti! Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkileri durdurdu

İsrail'in Gazze'ye yönelik müdahalesi devam ederken Türkiye'den peş peşe adımlar gelmeye devam ediyor. Türkiye geçen ay Gazze'deki işgal nedeniyle İsrail'e inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunun ihracatı kısıtlamıştı.

TÜRKİYE MÜDAHİL OLMUŞTU

Geçtiğimiz günler de ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Türkiye olarak Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davaya müdahil olmaya karar verdik." dedi.

TÜM TİCARİ İLİŞKİLER DURDURULDU

Bu gelişmeler sonrasında Türkiye, İsrail ile tüm ticareti durdurdu. Bloomberg'e konuşan iki Türk yetkiliye göre, Türkiye İsrail'e ihracatı ve İsrail'den tüm ithalatı durdurdu.

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanlığı, "İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur. İsrail Hükümeti Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır" açıklamasını yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSRAİL AÇIKLAMASI: 'O İŞ BİTTİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Nisan'da Ankara'da ağırladığı Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile ikili basın toplantısında gelen bir soru üzerine “İsrail ile yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti” açıklaması yapmıştı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler