FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Süt toplama süreci cebe girdi!

Vodafone Süt Kayıt Sistemi, iletişim teknolojilerini süt toplama sürecine entegre ederek, bilgilerin dijital ortamda izlenebilirliğini ve SMS ile çiftçinin cep telefonuna aktarılmasını sağlayacak.

Süt toplama süreci cebe girdi!

Proje, çiftçinin üretimini takip etmesini, süt birliğinin stoğunu doğru yönetmesini, süt firmalarının planlamasını kolaylaştıracak.

24 Haziran 2012, İstanbul. Mobil iletişim teknolojileri aracılığıyla Türkiye’de daha sürdürülebilir iş modelleri, dolayısıyla daha sürdürülebilir bir gelecek yaratma hedefiyle çalışan Vodafone, 2009 yılında, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Vodafone Çiftçi Kulübü çatısı altında önemli bir projeye imza atıyor. Vodafone Süt Kayıt Sistemi tarımın farklı alanlarına odaklanıp özel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik anlayışın önemli bir örneğini sunuyor.

Milas Süt Üreticileri Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen Vodafone Süt Kayıt Sistemi süt sektörünün üç önemli paydaşı olan süt üreticisi çiftçiler, süt birlikleri ve süt firmalarının iş süreçlerinin kolaylaştırılmasını hedefliyor.

Vodafone Süt Kayıt Sistemi, süt sektöründe herkesin hayatını kolaylaştıracak!

Vodafone Süt Kayıt Sistemi ile çiftçiler ne zaman, ne miktarda süt teslim ettiklerini cep telefonlarına anlık olarak gelen SMS’ler iletakip edecek, böylecetüm üretimleri dijital ortamda kayıt altında olacak.

Süt birlikleri manuel olarak yaptıkları teslimat kayıtlarını, süt toplama noktalarındaki Vodafone Smart tabletlere kurulan Vodafone Süt Kayıt Sistemi uygulaması üzerinden, dijital ortamda, daha düzenli ve tüm paydaşlarla şeffaf şekilde paylaşabilecekleri bir altyapıyla tutabilecekler. İş süreçlerine getirilen bu esneklik sayesinde süt birlikleri, çiftçilere daha kaliteli ve hızlı hizmet sunma imkanına kavuşacak.

Süt birlikleri ve süt firmaları; birliklerin ne kadar süt topladığını anlık olarak öğrenebilecek; böylece daha etkin lojistik ve üretim planlama şansı elde edecek.

Serpil Timuray: “Mobil iletişim teknolojileri ile tarım sektöründe henüz yararlanılmamış muazzam bir büyüme potansiyelini hayata geçiriyoruz”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 24 Haziran Pazar günü, Milas’ta yapılan Vodafone Süt Kayıt Sistemi'nin tanıtım toplantısında şöyle konuştu:

"Mobil teknolojilerin yarattığı ekosistem, bireylerin hayatının yanında iş dünyasının geleceğini de şekillendiriyor; bugün her işin başına bir “m” - mobil kısaltması ekleniyor. Böyle bir dönemde, mobil teknolojilere ilişkin 30’u aşkın coğrafyadan beslenen bilgi birikimine sahip bir kurum olarakbüyük bir sorumluluğumuz var.Bu kapsamda, sürdürülebilir bir dünyanın inşasına nasıl katkıda bulunabileceğimize yönelik bakış açısıyla, Türkiye’de tarımsal kalkınmaya ivme kazandırmak ve tarımsal iş süreçlerinde, mobil iletişim teknolojileri aracılığıyla kaynakların daha verimli kullanılmasına olanak sağlamak amacıyla 2009 yılında Vodafone Çiftçi Kulübü’nü oluşturduk.
Bugün 700 bini aşkın üyesiyle tüm dünyaya örnek oluşturan Vodafone Çiftçi Kulübü ile çiftçilerimizi, önümüzdeki 10 yıl içinde, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 26 ülkede, tarımsal gelirleri 138 milyar dolar artırma potansiyeline sahip mobil teknolojiler ile tanıştırdık.
Tarım sektöründe henüz yararlanılmamış muazzam bir büyüme potansiyelini hayata geçirirken; dünyadaki kaynakların korunması ve geliştirilmesine yönelik bir vizyonun, mobil teknolojilerin katkısıyla tarım sektöründe nasıl kullanılabileceğini gösteriyoruz. Vodafone Süt Kayıt Sistemiile mobil iletişim teknolojilerini ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmeye odaklı vizyonumuzu bir adım öteye taşıyor ve süt sektöründe iş yapma süreçlerinin mobil teknolojiler aracılığıyla nasıl kolaylaştırılabileceğine dair güçlü bir örnek sunuyoruz.”

Hüseyin Çırak: “Kaliteli süt üretimihedefimize ulaşmamızda önemli bir kilometre taşı”
Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Çırak ise Vodafone Süt Kayıt Sistemi’nin süt hayvancılığı sektörünün tüm kanatlarına, dolayısıyla da sürdürülebilir gelişimine çok değerli katkılar sunduğunun altını çizerken şunları söyledi:

Vodafone Süt Kayıt Sistemiile manuel olarak gerçekleşen kayıt süreci, Vodafone Smart Tabletler ile tamamen dijital ortamda veritabanına aktarılıyor. Böylelikle çiftçilerimiz, sütlerini mevcut veritabanı üzerinden istedikleri zaman diliminde, istedikleri gibi takip edebiliyorlar. Biz, süt birlikleri olarak süt firmalarıyla teslimat verilerine ilişkin daha rahat takip edilebilir bir zeminde uzlaşma sağlayabiliyoruz. Tüm bu avantajlarıylaVodafone Süt Kayıt Sistemi, Milas Süt Üreticileri Birliği olarak süt hayvancılığının önünü açma hedefimize ulaşmamızda önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor. Projenin Türkiye’deki ilk uygulamasının Milas’ta başlaması ise ilerleyen yıllarda tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir çalışmanın ilk ayağına ev sahipliği yapmamız dolayısıyla bizleri ayrıca heyecanlandırıyor”.

Gary Hirshberg: “Sürdürülebilir tarım, geleceğin yeşil ekonomisinin belkemiğini oluşturuyor”
Toplantıya, dünya çapında sürdürülebilir tarımın fikir önderlerinden biri olan, ABD'de organik süt ve yoğurt üreten ve tüm dünyaya örnek gösterilen Stonyfield çiftliğinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanıGary Hirshberg de katıldı.

Sürdürülebilir tarım konusunda bir sunum yapan Stonyfield Yönetim Kurulu Başkanı Gary Hirshberg, dünya üzerinde sürdürülebilir işmodelleri yaratmaya yönelik ufak girişimlerin biraraya gelmesiyle, kısıtlıdoğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir gelişim için çok büyük adımlar atılabileceğinin altını çizerken, şunları söyledi:
“Dünyada üretilen besin miktarı, mevcut nüfusu beslemeye yeterli olsa da, tarım politikaları, kaynakların verimsiz kullanımı ve iklim değişikliği gibi faktörler, nedeniyle mevcut üretim ve tüketim pratiklerini gözden geçirmek gerekiyor. Bu da bizi, geleceğin yeşil ekonomisinin belkemiği konumundaki “sürdürülebilir tarım” kavramına getiriyor. Stonyfield’ı bundan 29 yıl önce bu düşüncelerle hayata geçirdiğimizde tek varlığımız, dünyanın sürdürülebilir geleceğine katkı sağlayacak mükemmel bir fikirdi. Sağlıklı gıda üretimi ile sağlıklı insanlar, sürdürülebilir bir gezegen ve sürdürülebilir iş modelleri yaratılabileceğine inanıyorduk. Organik tarım ise bunun anahtarıydı. Böylelikle tarımı kalite, sağlık ve çevresel standartlarla buluşturabiliyorduk. Bizim bunu hayal ettiğimiz dönemde, organik ürünlere talep yok denecek kadar azdı. Bugün geldiğimiz noktada ise dev bir endüstriden bahsediyoruz.

Türkiye, tarım konusunda avantajlı bir ülke; mobil iletişim teknolojileri aracılığıyla daha da öncü konuma gelebilir. Vodafone mobil iletişim teknolojileri aracılığıyla küçük çiftçilerin, sağlıklı besini, karlı ve sürdürülebilir şekilde üretmesine katkıda bulunuyor. Vodafone Çiftçi Kulübü çatısı altında hayata geçirilen Vodafone Süt Kayıt Sistemi’nin de dünyada sürdürülebilir tarımın önünü açacak örnek bir sosyal iş modeli olduğunu düşünüyorum. Dünyada pek çok gıda ve tarım konferansına katıldım; ancak ilk kez böyle etkileyici bir proje ile karşılaştım. Bu bağlamda, Sayın Serpil Timuray başta olmak üzere bu projeye hayat veren tüm iş ortakları büyük bir takdiri hak ediyor.Bu projenin, sadece çiftçiler için değil çiftçi ile tüketici arasında da var olan muazzam bir potansiyeli hayata geçireceğine ve sadece Türkiye’de değil dünyada da örnek bir proje olacağına inanıyorum. ”

Vodafone Süt Kayıt Sistemi Hakkında
Vodafone Türkiye’nin, süt üreticisi çiftçilerin gerçek ihtiyaçlarından yola çıkarak ve bu ihtiyaçlara mobil tabanlı teknolojiler ile çözüm üretmek hedefiyle hayata geçirdiği Vodafone Süt Kayıt Sistemi, süt üreten yüz binlerce çiftçiye ve süt sektörüne önemli katkılar sunuyor.

Türkiye'de süt birliklerine bağlı yaklaşık 450 binçiftçi süt üretimi için 4,7 milyonun üstünde büyük baş hayvan yetiştiriyor. Üretilen sütler süt birliklerine teslim edilerek buralarda soğutma tanklarına konuluyor. Süt Birlikleri, üreticilerin teslim ettikleri süt miktarlarını elle kaydediyorlar. Daha sonra sütler, ambalajlı süt üreten şirketlere ihtiyaçlarına göre ulaştırılıyor. Şirketler aldıkları teslimatla ilgili verileri süt birliklerinin verileriyle karşılaştırıyor. Karşılaştırma sonucunda mutabakat sağlanınca süt üreten çiftçilere ödemeleri yapılıyor.

Bu sistemde bilgi akışı çiftçiden şirkete doğru gerçekleştiği için, üreticiler ürünlerinin teslimatıyla ilgili verimli bir takip yapamıyorlar. Ayrıca kayıtlar elle tutulduğu için zamandan tasarruf edilemiyor ve etkin planlama yapmak zorlaşıyor.

Vodafone Süt Kayıt Sistemi ileVodafone Smart Tab’ler üzerindenbütün bu süreçler dijital ortama aktarılıyor.Veritabanı hizmetitüm bilgilerin gerçek zamanlı olarak izlenmesine olanak sağlıyor.

Vodafone’un sağladığı SMS entegrasyon hizmeti ile ise bilgilerin veritabanına işlenmesini takiben, çiftçiler otomatik olarak teslim ettikleri süt ile ilgili SMS alıyor, aynı zamanda istedikleri zaman toplam ne kadar süt teslim ettiklerini sorgulayabiliyorlar.

Süt birliklerinin daha önce manuel olarak girdikleri bilgileri dijital ortamda kaydetmelerine, böylece çiftçiler ile çok daha şeffaf bir ticaret zemini oluşturmalarına olanak sağlayan Vodafone Süt Kayıt Sistemi, süt firmalarına ise bölge ve toplayıcı bilgilerine ilişkin günlük veri ve istatistikleri takip etme, böylelikle daha etkin planlama yapabilme avantajı sağlıyor.

Örnek bir sosyal iş modeli: Vodafone Çiftçi Kulübü
Vodafone’un Türkiye’deki milyonlarca çiftçinin hayatını kolaylaştırmak ve onlar için değer yaratmak hedefiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle 2009 yılında sosyal bir iş modeli olarak hayata geçirdiği hayata geçirdiği Vodafone Çiftçi Kulübü, çiftçilere sadece cihaz ve tarife sunmanın ötesinde; çok daha geniş bir yelpazede ihtiyaçlarını karşılamak üzere sürekliliği olan sosyal bir iş modeli olarak öne çıkıyor.

Çiftçileri iş süreçlerinde daha bilinçli ve daha donanımlı kılmak amacıyla gerçekleştirilen eğitim çalışmaları, programın en önemli bileşenlerinden birini oluşturuyor. Çoğunlukla kırsal bölgelerde yaşayan çiftçilerle etkin şekilde iletişim kurmak, onlara mobil teknolojilerin işlerine yapabileceği katkıları anlatmak ve ihtiyaçlarını ilk elden öğrenmek amacıyla il il Anadolu'yu dolaşan Vodafone Çiftçi Tırı, bugüne kadar katettiği 162 bin km ve ulaştığı 4 milyonu aşkın çiftçi ile Türkiye’de tarımsal ve kırsal kalkınma hamlesinin hızlandırılmasına önemli katkılar sağladı.

Vodafone’un, Türkiye’de tarımda verim ve değer artışı elde edilmesine önemli katkıları bulunan Vodafone Çiftçi Kulübü kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar, uluslararası platformlarda da takdir topluyor. Vodafone Türkiye, son olarak halkla ilişkiler ve iletişim alanında uluslararası arenada en başarılı çalışmaları ödüllendirmek üzere hayata geçirilen Mercury Ödülleri’nde, Vodafone Çiftçi Kulübü kapsamında gerçekleştirdiği iletişim çalışmaları ile “Topluluk İlişkileri” ve “Pazar Büyümesi” kategorilerinde Gümüş Ödül’e layık görüldü. Aynı zamanda Hermes ödüllerinde “Topluluk İlişkileri” kategorisinde Altın Heykel Ödülü’nü kazandı.

Vodafone Çiftçi Kulübü, Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirdiği eğitim çalışmaları haricinde de önemli çalışmalara imza atıyor. Örneğin Vodafone Çiftçi Kulübü üyeleri, 2434 Çiftçi Haber Paketi ile kendilerini ilgilendiren tüm haberleri herkesten önce ve zahmetsizce öğrenebiliyorlar. Bu paket ile bulundukları şehre özel hava tahmini yorumları ile ürüne özel hastalık uyarılarını anında öğrenerek iş süreçlerinde verimliliği artıran çiftçiler, aynı zamanda hal ve piyasa fiyatları ile tarım sektörüne özel en güncel son dakika bilgilerini de herkesten önce bilmenin ayrıcalığını yaşıyorlar. Vodafone Çiftçi Kulübü’nün çiftçilere sunduğu ürün ve hizmet portföyü bunlarla sınırlı kalmıyor. Ücretsiz Kaza Sigortası ile çiftçilere tam güvence sağlayan Vodafone Çiftçi Kulübü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yürürlüğe koymuş olduğu yeni yönetmelikler, düzenlemeler, haberler ve diğer bilgilendirme mesajlarını da ücretsiz olarak çiftçilere duyuruyor. Vodafone Çiftçi Kulübü, gerçekleştirdiği marka ortaklıklarıyla çiftçilere avantajlı fiyatlarla traktör sahibi olma imkanı da sağlıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler