FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TAŞERONA KADRO son durum 20 Ocak 2023: 90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?

Taşerona kadro ile ilgili son dakika gelişmeleri, sözleşmeliye kadroya yönelik basında yer alan haberlerin ardından merak konusu oldu. Devlet kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan 458 bin 615 personele kadro verilmesine yönelik kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Peki, 90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor? İşte 20 Ocak 2023 Cuma günü itibariyle taşerona kadroda son durum...

TAŞERONA KADRO son durum 20 Ocak 2023: 90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?

Taşerona kadroda son durum, 28 Kasım 2022 tarihinden önce işe başlayan kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışmaya başlayan personellere ilişkin teklifin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşması sonrası merak konusu oldu. 90 bin taşerona kadroda son durum hakkında bilgi edinmek isteyen çok sayıda vatandaş internette yaptıkları sorgulamaları sürdürüyor. İşte konuya dair detaylar ve 20 Ocak 2023 Cuma günü itibariyle taşerona kadroda son durum...

x2

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Taşerona kadro ile ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada geçtiğimiz senelerde yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildiğini belirtti.

O dönemde 90 bin işçinin bu fırsattan istifade edemediğini söyleyen Bakan Bilgin, çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

x0,

TAŞERONA KADRO ŞARTLARI NELER?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçiye kadro için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

Detayların yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

TAŞERONA KADRO ÇALIŞMASI KİMLERİ KAPSIYOR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya dair çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Detayların önümüzdeki Kabine Toplantısı ardından ya da Bakan Vedat Bilgin tarafından açıklanacağı ön görülüyor.

96

SÖZLEŞMELİYE KADRO TEKLİFİ YASALAŞTI

Sözleşmeliye kadro teklifi ile ilgili akşam saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı.

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

TBMM Genel Kurulunda AK Parti ve MHP ile Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve 175 milletvekilinin imzasıyla verilen 'Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' kabul edilerek yasalaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı kapsamında vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyum olarak görev yapanlar 30 gün içinde başvurmaları halinde KPSS puanı ve sınavdan başarılı olmaları halinde memur kadrolarına atanacaklar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler