FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TAŞERONA KADRO son durum 12 Ocak 2023: 90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak, şartları neler, kimleri kapsıyor? 300 bin geçici işçiye kadro geliyor!

Taşerona kadro ile ilgili son dakika gelişmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 90 bin taşeron işçiye yönelik açıklamaları sonrası merak konusu oldu. Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu TRT Haber canlı yayınında, "Sözleşmelilere kadro düzenlemesi teklifini perşembe günü öğleden sonra TBMM'ye sunacağız" dedi. Geçici işçiler internette araştırma yapıyor. Peki, taşerona kadro ne zaman çıkacak? Taşerona kadro şartları neler? İşte ayrıntılar...

TAŞERONA KADRO son durum 12 Ocak 2023: 90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak, şartları neler, kimleri kapsıyor? 300 bin geçici işçiye kadro geliyor!

Taşerona kadro ile ilgili son dakika gelişmeleri 12 Ocak 2023 Perşembe günü de birçok vatandaş tarafından merak konusu oldu. Belediye şirketlerinde çalışan işçiler ile KİT'lerde çalışan personeller internette "90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak, şartları neler, kimleri kapsıyor?" gibi soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte 12 Ocak 2023 Perşembe günü itibariyle taşerona kadroda son durum...

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Taşerona kadro ile ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada geçtiğimiz senelerde yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildiğini belirtti.

O dönemde 90 bin işçinin bu fırsattan istifade edemediğini söyleyen Bakan Bilgin, çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

TAŞERONA KADRO ŞARTLARI NELER?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçiye kadro için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

Detayların yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

TAŞERONO KADRO ÇALIŞMASI KİMLERİ KAPSIYOR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya dair çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Detayların önümüzdeki Kabine Toplantısı ardından ya da Bakan Vedat Bilgin tarafından açıklanacağı ön görülüyor.

BAKAN BİLGİN'DEN 'TAŞERONA KADRO' AÇIKLAMASI

Taşerona kadfro çalışması ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 300 bin geçici işçinin kadrolu işçi olarak çalışması için mesai harcadıklarını ifade etti.

Bakan Bilgin açıklamasında "Önümüzde geçici işçiler dosyası var. Sayıları 300 bin. İhtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu işçi olarak çalışmaları sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler